Workshops

Op KreaDoe kun je je niet alleen laten inspireren, je kunt er vooral ook veel doen! Binnenkort vind je hier het overzicht van alle workshops. 

 

 

Mama Maakt

Nieuw dit jaar: Mama maakt! Een plein speciaal met de leukste DIY-projecten voor kersverse moeders, oma's, tante's en vriendinnen. Verwacht veel inspiratie voor de leukste kinderkamers, kleding, speeltjes om zelf te maken, baby- en kinderkaarten en ander leuks. Alle inspiratie en materialen die je hiervoor nodig hebt, zijn te vinden op het themaplein ‘Mama Maakt’. Jonge en hippe ondernemers presenteren zich hier door middel van verkooppunten, styling, demo’s en workshops.

Kosmos Boekenplein

Kosmos Uitgevers organiseert diverse workshops met bekende auteurs op het boekenplein. Uiteraard vind je het volledige programma hier zodra dat bekend is.

Haakplein

Op het haakplein van Brouwer kun je oa. kennismaken met alle bekende bloggers van Craftkitchen en auteurs van diverse creatieve boeken van Kosmos Uitgevers. Ook vind je er veel Mama Maakt-inspiratie van het Nederlandse garenmerk Durable.

Kippers Winterplein

Kippers Hobby organiseert op het Winterplein diverse demo's op het gebied van home-deco, kaarten maken en scrapbooken.

Pop-up workshop Paint Bar

Ook zo’n fan van de 'Dikke Dames' en 'Gekke Koeien' schilderijen? En hou je van gezelligheid en creatief bezig zijn? Wij ook! Daarom zal dit jaar voor het eerst een pop-up workshop plaatsvinden op KreaDoe, namelijk op zondag 5 november. Het te gekke bedrijf Paint Bar verzorgt de workshops, waarbij je in een gezellige setting zelf een schilderij maakt onder het genot van een lekker drankje. Kijk voor meer info over de Paint Bar op hun website.

Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

Misschien heb je ze al op andere creatieve beurzen en markten voorbij zien komen met hun gezellige caravan en dit jaar doen ze ook KreaDoe aan: de dames van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld! De deken is een burgerinitiatief dat door zorggroep Palet en de gemeente Leeuwarden ondersteund wordt. Wie een bijdrage wil leveren aan de deken kan een granny square haken: dat is een vierkantje van tien bij tien centimeter. Al die vierkantjes bij elkaar vormen een deken. En daarvan wordt de grootste gehaakte deken van de wereld gemaakt.

In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. De 2018-poging mikt op 10.000. Dat zijn 8 miljoen kleine vierkantjes (granny squares) die samen maar liefst 5 voetbalvelden bedekken.
Haak jij aan?
Wil je ook bijdragen aan deze wereldrecordpoging? Kom dan tijdens KreaDoe lekker een granny square haken of neem alle lapjes die je thuis hebt liggen mee om te doneren. Als je nog lang niet uitgehaakt bent mag je natuurlijk ook een hele gehaakte deken doneren!
Lees verder »

Cupcake Theater

Ook bakken en het decoreren van taarten, cupcakes en meer, is natuurlijk weer goed vertegenwoordigd op KreaDoe. Zin om mee te doen? Elke dag worden er vijf mini workshops gegeven in het Cupcake Theater voor slechts € 5,95 per workshop.

Het Cupcake Theater wordt georganiseerd door MjamTaart en Cake, Bake & Love in samenwerking met hoofdsponsor Bake Delicious. Zij bakken in het theater heerlijk verse cupcakes met de Bake Delicious Cupcake Mix, die jij vervolgens gaat decoreren in de thema's: muisjes, eenhoorn, roosjes, vogelkooitje en/of egeltje.
Lees verder en om in te schrijven »