Bobbi Eden opent KreaDoe

Ja, je leest het goed! Niemand minder dan Bobbi Eden opende de 2017-editie van KreaDoe en wat was dat leuk! 

De realityster presenteerde op de beurs ook nog eens haar eerste haakboek; Iedereen kan haken. Dat zorgde voor behoorlijk lange rijen bij de boekenstand van Kosmos. Daar konden bezoekers hun boek laten signeren, met Bobbi op de foto en uiteraard allerlei haaktips vragen.

 Bobbi Eden - KreaDoe

Cupcake Theater

Ook bakken en het decoreren van taarten, cupcakes en meer, is natuurlijk weer goed vertegenwoordigd op KreaDoe. Deze prachtige eenhoorn-cupcakes konden bezoekers maken tijdens een workshop in het Cupcake Theater. 

De workshops werden georganiseerd door MjamTaart en Cake, Bake & Love in samenwerking met hoofdsponsor Bake Delicious.

 

Workshops

Op KreaDoe kun je je niet alleen laten inspireren, je kunt er vooral ook veel doen! Namelijk allerlei workshops. 

Zo kon je een workshop chocolade bonbons maken volgen, bloemkaarten fabriceren, sieraden ontwerpen, boetseren en nog veel meer.

 

 

 

Mama Maakt

Nieuw dit jaar: Mama maakt! Een plein speciaal met de leukste DIY-projecten voor kersverse moeders, oma's, tante's en vriendinnen. Verwacht veel inspiratie voor de leukste kinderkamers, kleding, speeltjes om zelf te maken, baby- en kinderkaarten en ander leuks. Alle inspiratie en materialen die je hiervoor nodig hebt, zijn te vinden op het themaplein ‘Mama Maakt’. Jonge en hippe ondernemers presenteren zich hier door middel van verkooppunten, styling, demo’s en workshops.

Bekijk hier de lijst met deelnemers

Kosmos Boekenplein

Kosmos Uitgevers organiseert diverse workshops met bekende auteurs op het boekenplein.  

Wil jij bijvoorbeeld een workshop haken volgen, of brushlettering of mixed media? Het kan op het Kosmos Boekenplein!. Kijk hier voor het overzicht en om aan te melden! 

Haakplein

Op het haakplein van Brouwer kun je oa. kennismaken met alle bekende bloggers van Craftkitchen en auteurs van diverse creatieve boeken van Kosmos Uitgevers. Ook vind je er veel Mama Maakt-inspiratie van het Nederlandse garenmerk Durable.

Lees meer over het Haakplein

Kippers Winterplein

Kippers Hobby organiseert op het Winterplein diverse demo's op het gebied van home-deco, kaarten maken en scrapbooken.


Lees hier meer over alle demo's op het Winterplein

Pop-up workshop Paint Bar

Ook zo’n fan van de 'Dikke Dames' en 'Gekke Koeien' schilderijen? En hou je van gezelligheid en creatief bezig zijn? Wij ook! Daarom zal dit jaar voor het eerst een pop-up workshop plaatsvinden op KreaDoe, namelijk op zondag 5 november. Het te gekke bedrijf Paint Bar verzorgt de workshops, waarbij je in een gezellige setting zelf een schilderij maakt onder het genot van een lekker drankje. Kijk voor meer info over de Paint Bar op hun website.

Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

Misschien heb je ze al op andere creatieve beurzen en markten voorbij zien komen met hun gezellige caravan en dit jaar doen ze ook KreaDoe aan: de dames van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld! De deken is een burgerinitiatief dat door zorggroep Palet en de gemeente Leeuwarden ondersteund wordt. Wie een bijdrage wil leveren aan de deken kan een granny square haken: dat is een vierkantje van tien bij tien centimeter. Al die vierkantjes bij elkaar vormen een deken. En daarvan wordt de grootste gehaakte deken van de wereld gemaakt.

In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. De 2018-poging mikt op 10.000. Dat zijn 8 miljoen kleine vierkantjes (granny squares) die samen maar liefst 5 voetbalvelden bedekken.
Haak jij aan?
Wil je ook bijdragen aan deze wereldrecordpoging? Kom dan tijdens KreaDoe lekker een granny square haken of neem alle lapjes die je thuis hebt liggen mee om te doneren. Als je nog lang niet uitgehaakt bent mag je natuurlijk ook een hele gehaakte deken doneren!
Lees verder »

Kinderpuzzeltocht

Kom je met de kids naar KreaDoe? Maak deze dan nog leuker met een puzzeltocht over de vloer. Je haalt het Kinderpuzzeltocht invulformulier bij de infobalie in hal 8. 

De tocht leid je langs de leukste stands die op de plattegrond zijn aangeduid met een puzzelstukje. Bij al deze stands vind je een raadsel. Los alle raadsels op, vul de antwoorden in op het formulier en lever het formulier in bij de infobalie. 

Zijn alle antwoorden goed? Dan mag jouw kleintje gratis een leuk cadeautje grabbelen!

KreaDoe - Puzzeltocht
Wolplein - KreaDoe

Wolplein

Bij wolplein is het feest! Want bijna iedere dag is er wel een bekende uit de brei- en haakwereld aanwezig. Hij of zij kan al jouw haakvragen beantwoorden en advies geven over bijvoorbeeld het gebruik van kleur of garens.

Ben je benieuwd of jouw brei- of haakidool ook aanwezig is? Kijk dan op het overzicht.

Naar het overzicht »

Molla Mills - KreaDoe

Molla Mills op KreaDoe

Ontmoet Molla Mills! De Finse auteur van drie haakboeken en ontwerper van te gekke haakprojecten komt naar KreaDoe. Ze is geboren en getogen op het Finse platteland en nu wereldwijd succesvol haakster. 

Maak een gezellig praatje, scoor een handtekening, zie haar aan het werk en bewonder haar boek! Molla is aanwezig op de stand van Hooked (7.f035 - 7.f037) op donderdag 2 november tussen 13.00 en 15.30 uur, op zaterdag 4 november van 13.00 tot 15.30 uur en op zondag 5 november van 13.00 tot 15.30 uur.