Nog even geduld..

We zijn druk bezig om een bomvol activiteitenprogramma voor 2018 neer te zetten. Wil je weten wat je zoal op KreaDoe kunt verwachten? Hieronder vind je een overzicht aan de activiteiten van vorige editie!

 

Cupcake Theater

Op het gebied van bakken en het decoreren van taarten, cupcakes en meer was er weer genoeg te doe op KreaDoe. Deze prachtige eenhoorn-cupcakes konden bezoekers maken tijdens een workshop in het Cupcake Theater. 

De workshops werden georganiseerd door MjamTaart en Cake, Bake & Love in samenwerking met hoofdsponsor Bake Delicious.

Workshops

Op KreaDoe kun je je niet alleen laten inspireren, je kunt er vooral ook veel doen tijdens één van de vele workshops.

Zo kon je afgelopen editie een workshop chocolade bonbons maken volgen, bloemkaarten fabriceren, sieraden ontwerpen, boetseren en nog veel meer.

Mama Maakt

Mama maakt is sinds 2017 een nieuw vast onderdeel op KreaDoe! Een plein speciaal met de leukste DIY-projecten voor kersverse moeders, oma's, tante's en vriendinnen. Hier vond je afgelopen editie veel inspiratie voor de leukste kinderkamers, kleding, speeltjes om zelf te maken, baby- en kinderkaarten en ander leuks. Alle inspiratie en materialen die je hiervoor nodig hebt, waren te vinden op het themaplein ‘Mama Maakt’. Jonge en hippe ondernemers presenteerden zich hier door middel van verkooppunten, styling, demo’s en workshops.

Bekijk hier de lijst met deelnemers 

Kosmos Boekenplein

Kosmos Uitgevers organiseerde diverse workshops met bekende auteurs op het boekenplein.  

Denk hiervoor aan een workshop haken, brushlettering of mixed media. 

Haakplein

Op het haakplein van Brouwer kon je oa. kennismaken met alle bekende bloggers van Craftkitchen en auteurs van diverse creatieve boeken van Kosmos Uitgevers. Ook vond je er veel Mama Maakt-inspiratie van het Nederlandse garenmerk Durable.

Lees meer over het Haakplein

Kippers Winterplein

Kippers Hobby organiseerde op het Winterplein diverse demo's op het gebied van home-deco, kaarten maken en scrapbooken.


Lees hier meer over alle demo's op het Winterplein

Pop-up workshop Paint Bar

Ook zo’n fan van de 'Dikke Dames' en 'Gekke Koeien' schilderijen? En hou je van gezelligheid en creatief bezig zijn? Wij ook! Daarom vond er afgelopen jaar voor het eerst een pop-up workshop plaats op KreaDoe. Het te gekke bedrijf Paint Bar verzorgde de workshops, waarbij je in een gezellige setting zelf een schilderij kon maken onder het genot van een lekker drankje. Kijk voor meer info over de Paint Bar op hun website.

Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

De dames van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld deden KreaDoe aan vorig jaar! De deken is een burgerinitiatief dat door zorggroep Palet en de gemeente Leeuwarden ondersteund wordt. Wie een bijdrage wilde leveren aan de deken kon een granny square haken: dat is een vierkantje van tien bij tien centimeter. Al die vierkantjes bij elkaar vormen een deken. En daarvan werd de grootste gehaakte deken van de wereld gemaakt.

 

Kinderpuzzeltocht

Kwam je met je kids naar KreaDoe? Voor de kleintjes werd deze dag nog leuker met een puzzeltocht over de vloer.

De tocht leidde langs de leukste stands die op de plattegrond werden aangeduid met een puzzelstukje. Bij al deze stands vond je een raadsel. Wanneer alle raadsels goed waren opgelost, mochten de kleintjes een leuk cadeautje grabbelen bij de infobalie!

Wolplein - KreaDoe

Wolplein

Bij wolplein was het feest! Want bijna iedere dag was hier wel een bekende uit de brei- en haakwereld aanwezig om al jouw haakvragen te beantwoorden en advies te geven over bijvoorbeeld het gebruik van kleur of garens.