Herfstige pompoencake met hazelnoten

Pompoencake herfst KreaDoeWat wordt ik blij van de herfst. De prachtige kleuren van de natuur, een sjaal om de neus en kaarsjes aan in huis. Dan kan een beetje regen mijn dag niet verpesten, we bakken gewoon een cake! Met herfst-ingrediënten zoals pompoen, kaneel en hazelnoten. 

En het is helemaal niet moeilijk, het enige wat je nodig hebt is een vrije middag. 

Boodschappenlijstje:

1 kleine ronde pompoen
3 eieren
150 gram boter (op kamertemperatuur)
250 zelfrijzend bakmeel
150 lichtbruine basterd suiker
150 gram poedersuiker
snuf zout
theelepeltje kaneel
100 gram roomkaas (kamertemperatuur)
50 gram hazelnoten
2 zakje vanillesuiker

Pompoencake herfst KreaDoeSnij een pompoen in stukken en haal de schil er af. Kook de stukje pompoen ongeveer 15 minuten met een beetje zout totdat het gaar is. Laat de pompoen uitlekken en afkoelen. Prak de pompoen  (ongeveer 400 gram) zodat er straks geen grote stukken in de cake zitten

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet alvast een cakeblik in. 

Doe 100 gram boter (de 50 gram boter bewaar je voor de topping), de suiker, 1 zakje vanillesuiker in een kom en klopt tot het een gladde massa is. Doe de eieren stuk voor stuk bij het beslag en blijf kloppen. Doe dan het meel, de pompoen, zout en het kaneel bij het mengsel en roer goed door.

Stort het beslag in het cakeblik en zet hem ongeveer 80 minuten in de oven. Als de cake helemaal gaar is (dit test je met een lange satéprikker) laat je de cake afkoelen en haal je hem uit het blik. 

Nu gaan we aan de slag met de topping. Doe de overgebleven 50 gram boter, roomkaas, vanillesuiker en poedersuiker in een kom en meng tot een glad beslag. 

Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan heet worden. Rooster in de pan de hazelnoten zodat ze mooi bruin worden. Laat de hazelnoten goed afkoelen.

Pompoencake herfst KreaDoeVerdeel de topping rijkelijk met een spatel over de cake en als laatst strooi je de geroosterde hazelnoten over de toplaag!

Hoera voor de herfst!

 

 

 

Meer inspiratie vind je op KreaDoe. Koop hier alvast je kaartje!

 

Blogger: Wimke Tolsma

Wimke

Wimke begon in 2013 met haar eigen blog omdat ze naar eigen zeggen zoveel creatieve ideeën had dat ze besloot die met de rest van de wereld te delen. Op haar blog deelt ze leuke uittips, recepten en eenvoudige zelfmakers. Daarnaast is ze actief als blogger voor oa. HEMA, FLEXA, Helder en Love Peace en Joy. Wimke woont samen met Wopke en hun dochters Bente (2007) en Madee (2010) IJlst. 

Meer inspiratie vind je op KreaDoe. Koop hier alvast je kaartje!