DIY: Zes mooie kerstkaarten

Kerstkaart ponsen KreaDoeHet duurt nog even voor het kerst is, maar ik ben alweer begonnen met het maken van kerstkaarten. In deze blog laat ik zien hoe ik mijn eerste kerstkaarten voor dit jaar heb gemaakt.

Benodigdheden
Voor deze kaarten heb ik gebruik gemaakt van 4 verschillende ponsjes, metallic papier en een stuk dik wit papier om de vormpjes uit te stansen. De vormpjes heb ik met Pritt op de kaart geplakt.
Kerstkaart ponsen KreaDoeLaat het knutselen beginnen
Als eerste ben ik de figuurtjes uit het papier gaan ponsen. Dit was meer werk dan ik dacht. Ik kreeg er gewoon een zere duim van ;-). Op de computer had ik wat kerstsymbolen getekend en deze uitgeprint. Ik heb gekozen voor makkelijke vormen. Gedetailleerd gaat niet, want de uitgestanste vormpjes moeten wel passen. Het kerstsymbool, in dit geval de kerstbal, heb ik uit het papier geknipt en op de kaart geplakt met washi tape. Daarna ben ik de uitgeknipte kerstbal gaan vullen met de uitgestanste vormpjes, de kerstboom, kerstklok, sneeuwpop en sneeuwkristal in mijn geval. Op het laatst is het een beetje passen en meten om de hele vorm netjes vol te krijgen. Met 6 kaarten was ik  ongeveer 4 uur bezig. Al was het wel heerlijk ontspannend om te doen!


Kerstkaart ponsen KreaDoe Kerstkaart ponsen KreaDoe Kerstkaart ponsen KreaDoe

Blogger: Els Franken

ElsFranken

Laat ik mijzelf even voorstellen: ik ben Els Franken, 31 jaar en de schrijver van mijn creatieve blog, Nobody ELSe. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als grafisch ontwerper. Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn in mijn werk en vrije tijd. Dit kan van alles zijn bijvoorbeeld vilten beestjes maken, kaarten maken, knutselen, kleuren, fotograferen, ontwerpen en cupcakes maken.

Mijn blog ben ik begonnen in mei 2014. De belangrijkste reden om mijn blog te beginnen was omdat ik graag mijn enthousiasme deel op het gebied van knutselen, freubelen, vormgeven en fotograferen. Ik hoop dat mijn blog mensen inspireert en daardoor ook lekker aan de slag gaan om creatief bezig te zijn.


Mijn blog: NobodyElse