DIY: MDF-Kerstster

Kerstster KreaDoeBenodigde materialen:

MDF ster
Structuur Pasta Sand-Silber 
Mirror Spiegelverf  
Watersprayflesje leeg  
Eis-Effekt structuur pasta Holo 
3D Sneeuw 
Transparante ballen (6cm)
Lijmpistool.
Witte, zwarte en zacht groene verf
Penseeltje
Kwast
IJzerdraad


De ster 
Voor een zilveren ondergrond moet je de MDF ster eerst zwart verven. Met Glitter Structuur Pasta Sand-Silber kun je reliëf maken door het te deppen met een kwast, drogen en daarna dun bespuiten met Mirror Spiegelverf met behulp van een waterspray flesje. Vervolgens boor je in het midden van de MDF ster een aantal (7) gaatjes,. Hier kun je willekeurig ijzerdraad in spannen waarmee je straks alles vast kunt maken.

Kerstster KreaDoeTransparante ballen
Spuit de Mirror Spiegel verf eerst aan de binnenkant. Vervolgens dep je de buienkant met Eis Effekt Holo. Op de andere ballen kun je eerst hulstblaadjes tekenen met 3D Schnee. Veeg het vervolgens een beetje uit met een penseeltje. Je kan de hulstblaadjes ook nog een zacht groen verven. 

Kerstster KreaDoeDennenappels
Begin met het wit schilderen van de topjes van de dennenappels. Laat de verf eerst drogen en bedek het vervolgens met een dikke laag Eis Effekt Holo. Bevestig een ijzerdraadje aan de dikste deel en hang zo de dennenappel aan de ster.

Laat alle beschilderde attributen eerst goed drogen. Tip: droog het snel met een föhn. Bevestig daarna de dennentakjes en de ballen met kleine stukjes ijzerdraad. Eventueel kun je er nog een paar extra gewone kleine balletjes aan toevoegen.

Meer creatieve inspiratie vind je op KreaDoe! Koop nu je kaartje!


Blog: Kippers Hobby

Kippers Hobby is een blog waar iedere week nieuwe zelfmaakideeën geplaatst worden door verschillende bloggers. Je kunt er terecht voor inspiratie op het gebied sieraden maken en home deco creaties. Daarnaast vind je hier een online webshop zodat je de benodigde spullen gelijk kunt bestellen. 

Deze vlog is gemaakt door: Kitty Franken

Meer patronen, ideeën en DIYs vind je op KippersHobby