KreaDoe Creatief

Doe mee aan KreaDoe Creatief en maak kans op een leuk DIY-boek, beschikbaar gesteld door uitgever Kosmos. Tot aan KreaDoe (van woensdag 1 t/m zondag 5 november) is er iedere maand een andere challenge met steeds een nieuw thema waarbinnen je een creatief project kan insturen naar info@kreadoe.nl. Dat kun je invullen met iedere creatieve hobby. Dus of je nou van handlettering houdt, van bakken, tekenen, haken of breien; wij bewonderen al jullie kunsten graag!

Iedere maand selecteren wij een maandwinnaar. Hij of zij dingt dan mee naar de ultieme hoofdprijs: € 250 shoptegoed tijdens je bezoek aan KreaDoe (en een vrijkaartje voor jou en een vriend/vriendin natuurlijk!)

 

Juli

In juli staat KreaDoe Creatief in het teken van de 'Vakantieliefde'. Maak jij een kunstwerk met de liefde als thema? Dat mag van alles zijn; de liefde voor jouw favoriete vakantieland of gerecht, liefde op de camping en nog veel meer. En of je nou met pen en papier aan de slag gaat, met naald en draad of met glas, baksels, stof of iets anders; wij zijn voor alles in. Zorg ervoor dat jouw kunstwerk voor 31 juli bij ons binnen is. Dit kun je mailen naar info@kreadoe.nl

De winnaar krijgt weer een prachtig DIY-boek thuisgestuurd. Deze maand mogen wij van Kosmos Uitgevers twee boeken weggeven van Marieke Blokland. Namelijk Handlettering & Doodles en het Handlettering & Doodles Werkboek.

Juni

En de winnaar van de tweede KreaDoe Creatief, van de maand juni, is bekend! Omdat in deze maand de zomer officieel begint, hadden we een toepasselijk thema gekozen; ‘Strand en Zand’. Elly van der Meer is de gelukkige! Zie haar prijswinnende kunstwerk hiernaast. "Dat je met materialen zoals, dienblaadje, lijm en voegsel, hele oude badkamertegels, glassteentjes, spiegel, knopen, schelpen, een kraal en een kapot kopje een prijs kan winnen had ik van te voren niet kunnen bedenken! Superleuk", aldus Elly.

Met deze tweede uitdaging hebben we weer een heel leuk boek dat we aan de winnaar mogen geven van uitgeverij Kosmos. Namelijk: Macramé nieuwe stijl! van Stefanie van Wendel de Joode. Elly gefeliciteerd!

Mei

De eerste winnares van KreaDoe Creatief 2017 is bekend! Erna Wolsink heeft het boek Meer met letters van Martine Boere gewonnen door een prachtig project in te sturen bij het maandthema 'Zomerkriebels'. Zie hiernaast het kleed dat zij heeft gemaakt,

Erna heeft met haar project het boek Meer met letters gewonnen van Martine Boere van Studio Suikerzoet. Martine legt de basistechnieken van letter art uit; hoe kun je van al die mooie letters die je hebt gezien je eigen letterkunst maken? Na de basis komen diverse technieken aan bod, zoals bijvoorbeeld chalkboardlettering en brushlettering. En wil je ook een stapje verder dan handlettering op papier? Geen probleem. Stapsgewijs laat Martine zien hoe je kunt handletteren op bijvoorbeeld glas of hout. Dit boek over handlettering gaat verder waar andere boeken ophouden; het is een complete techniekenboek vol mooie kleurenfoto's ter inspiratie.

KreaDoe Creatief 2016

Ook vorig jaar gingen we op zoek naar het grootste creatieve brein en dat werd uiteindelijk Chantal van Ham, met haar prachtige olympische ringen van vilt! In de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober maakten we via de website en Facebook een thema bekend waarmee jullie lekker creatief aan de slag konden. Aan het eind van elke maand werd er een maandwinnaar gekozen, net als dit jaar dus. Alle maandwinnaars van KreaDoe Creatief namen het in de laatste week van oktober tegen elkaar op in de grote finale waarbij het publiek kon stemmen op de allermooiste inzending van 2016. Chantal van Ham werd uitgeroepen tot KreaDoeSter 2016 en won een cheque t.w.v. € 250,- die ze mocht besteden op het event.