Door: Jinske Verpalen van IMAKIN

Macramé is al een tijdje helemaal hot in het interieur. Deze geometrische muurhanger met minimalistisch ontwerp is een moderne variant op de traditionele muurhangers. De gouden ringen geven de muurhanger een luxe uitstraling en hebben een mooi contrast met het zachte macramékoord. In deze DIY tutorial laat Jinske Verpalen van IMAKIN stap-voor-stap zien hoe jij hem ook kan maken.

Benodigdheden:

  • gouden metalen ring van 30 cm
  • gouden metalen ring van 20 cm
  • 22 meter macramé koord (dikte 5 mm)
  • plakband
  • schaar
  • meetlint

Stap 1
Verbind de twee metalen ringen aan de bovenkant met elkaar met een stukje plakband.

Stap 2
Knip 12 strengen macramé koord van 180 cm.

Stap 3
Neem 1 streng macramé koord en vouw deze dubbel. Leg de lus onder de ringen door en trek het uiteinde door de lus. Trek de knoop stevig aan.

Stap 4
Neem 1 van de strengen en leg deze naar de onderkant van de binnenste ring.

Draai het uiteinde linksom om de ring.

Leg nu het uiteinde naar rechts onder de ring zodat er een lus ontstaat.

Trek het uiteinde over de ring door de lus.

Trek de knoop stevig aan.

Stap 5

Herhaal stap 4 voor de andere streng.

Stap 6
Knoop nu op dezelfde manier nog 5 strengen links van de eerste streng.

Stap 7
Knoop de andere 6 strengen aan de bovenkant, rechts van de eerste 6 strengen.

Stap 8
Weef de strengen van de rechterkant door de strengen die je al vastgeknoopt hebt. Leg de eerste streng helemaal over alle strengen heen, de tweede streng haal je onder de laatste streng door, de derde streng onder de laatste 2 strengen door enz. Hierdoor ontstaat een punt, zie foto.

Stap 9
Als je alle strengen hebt geweven, knoop je ze vast zoals je ook aan de andere kant hebt gedaan. Trek alle knoopjes stevig aan.

Stap 10
Knip de uiteinden bij zodat alle strengen even lang zijn. Je kunt er ook voor kiezen de strengen in een punt bij te knippen.

Je kunt de macraméhanger nu ophangen aan een spijker of schroefje aan de muur.

Ik heb voor dit minimalistische ontwerp gekozen, maar je kan natuurlijk ook variëren door de strengen op een andere manier te weven, met extra macramé knopen te werken en/of kralen toe te voegen. Maak hem helemaal zoals jij hem mooi vindt!

Over de maker:
Mijn naam is Jinske Verpalen en met mijn bedrijf IMAKIN maak ik Do It Yourself leuk en makkelijk. Dat doe ik door alle benodigdheden voor een creatief project in een DIY-pakket te stoppen samen met stap-voor-stap instructies. Hiermee maak je zelf de mooiste woon- en modeaccessoires. Verder verkoop ik in mijn webshop losse hobbymaterialen en inspireer ik je op mijn blog en in mijn boek ‘Doe het lekker zelf!’ met de leukste DIY tutorials.

www.imakin.nl
www.instagram/com/imakinNL
www.facebook.com/imakinNL