hoooked

BLOG: geschreven door Wolplein.nl

Haak en brei je het liefste woondecoraties zoals stoere vloerkleden, stevige kussens en kleurrijke mandjes? Dan mag Hoooked Zpagetti niet ontbreken in jouw handwerkvoorraad! Dit jersey garen is 100% gerecycled en verkrijgbaar in vele kleuren.  Benieuwd naar het vertaal achter dit unieke garen? En wil je inspiratie om aan de slag te gaan met Zpagetti? Lees dan snel verder. 

Het merk Hoooked staat bekend om zijn gerecyclede garens die perfect zijn voor het breien en haken van grove projecten. Naast het stoere Hoooked RibbonXL in glitter en uni kleurenSpesso Chunky Cotton en Jute is nu het stoere jersey garen Zpagetti toegevoegd aan het Wolplein assortiment. Zpagetti is al jarenlang een favoriet onder handwerkliefhebbers en daarom mag het niet ontbreken in ons uitgebreide assortiment.

Hoooked Zpagetti is een 100% gerecycled textielgaren met een jersey look speciaal voor het breien en haken van projecten met een XXL effect. Zpagetti is gemaakt van restmaterialen uit de Europese textielindustrie en bestaat grotendeels uit katoen gecombineerd met een klein percentage elastomeren. Door het gerecyclede karakter van de materialen waarvan Zpagetti gemaakt wordt is elke bol uniek en maak je met het t-shirtgaren de mooiste projecten in een handomdraai.

Gerecycled garen en duurzaam productieproces

Een bol Hoooked Zpagetti bevat ruim 120 meter looplengte waarmee je ongeveer een oppervlakte van 50 x 50 centimeter kunt haken of breien. Het exacte gewicht van de klos is afhankelijk van het textielsoort en ligt over het algemeen rond de 850 gram. Alle Zpagetti jersey garens zijn gerecycled en gemaakt van superieure restmaterialen uit de Europese fashion industrie. Omdat Zpagetti een recycle katoengaren is, wisselt de collectie wekelijks en kunnen de kleurstellingen van de garens variëren per productie. Dat betekent dat bollen met eenzelfde kleurnummer anders kunnen zijn van kleur. Wij proberen de kleurverschillen zo goed mogelijk aan te geven door het kleurnummer bij het product apart te labelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld van de Light Pink Shades een kleurnummer 5 en 5.1. Wil je er zeker van zijn dat al je Hoooked bollen uit eenzelfde kleur en jersey bestaan? Neem dan voordat je besteld contact op met onze klantenservice.

Hoooked Zpagetti textielgaren voldoet aan de Europese REACH standaarden voor veilige stoffen.

Haken en breien met Hoooked Zpagetti 12 – 15 mm

Hoooked Zpagetti is perfect voor het breien en haken van de mooiste projecten met zoals vloerkleden, kussens en mandjes.  Doordat het garen zo grof is, ben je in no time klaar met een project. Voor het haken met het grove jersey garen kun je de Hoooked Recycled plastic haaknaald gebruiken. Deze dikke haaknaald is speciaal geschikt voor het haken met dikkere garens. Als je wilt breien met Hoooked Zpagetti kun je de Knitpro Zing breinaalden gebruiken van 12 mm.

Gemiddeld verbruik Hoooked Zpagetti

Hoeveel bollen Zpagetti je nodig hebt voor een gemiddeld project vind je hieronder:

Soort ProjectAantal bollen
Zpagetti Kussen (40 x 40)2 bollen
Zpagetti Poef (diameter van 65cm/hoogte 40 cm)4 bollen
Zpagetti vloerkleed (diameter van 120cm)4 bollen

(Gratis) patronen met Hoooked Zpagetti

Wil je direct aan de slag met Hoooked Zpagetti? Laat je dan inspireren door de onderstaande (gratis) haak- en breipatronen. Bekijk alle patronen.

Een selectie van deze patronen laten zien:
Haakpatroon Zpagetti XL Cactus
Haakpatroon Zpagetti Tas
Haakpatroon Zpagetti Tweekleurig Vloerkleed
Haakpatroon Zpagetti Graniet Kussen
Haakpatroon Zpagetti Tunisch Kussen
Haakpatroon Zpagetti Rond Vloerkleed
Haakpatroon Zpagetti Ice Cream Cone
Breipatroon Zpagetti Poef  (staat niet op de afbeelding)