Kawaii is de Japanse kreet voor schattig en deze stijl is super hip! Vrolijke kleuren, schattige vormen en gezichtjes… je wordt er blij van!

Marjet van MostCutest.nl is groot fan en brengt kawaii al sinds 2008 naar Nederland! Op haar YouTube kanaal deelt ze de leukste tips en ideeën.

Haar nieuwste video staat helemaal in het teken van de Kreadoe en geeft 7 kawaii DIY ideeën:

  • Kawaii fotolijstje – met luchtdrogende klei, sprinkles en schattige figuurtjes en leuke tapejes maak je in een handomdraai een heel leuk cadeautje. Een super schattig fotolijstje! Met de Japanse klei in spuitzak maak je “Deco Den” – het lijkt nét alsof je het op kunt eten maar het wordt gewoon hard en is ter decoratie.
  • Japans miniatuur koken – Popin Cookin is Japans Zelfmaaksnoep! Misschien ken je de filmpjes wel van YouTube. Met poedertjes en water, malletjes en schepjes, mixen en mengen, maak je een miniatuur menuutje wat je ook nog echt op kunt eten. Echt een spektakel om mee aan de slag te gaan, er gebeuren de gekste dingen! Aanraders: de sushi n de hamburger: de sushi is gewoon zoet maar de hamburger smaakt écht naar hamburger!
  • Origami lucky stars – Lucky stars zijn kleine sterretjes van papier en staan symbool voor geluk. Erg verslavend om te vouwen en nog veel leuker om weg te geven. Stop ze in een weckpotje of mooie fles en het ziet er super kleurrijk uit. Wist je dat als je iemand 365 sterretjes geeft, je iemand een jaar vol geluk wenst?
  • Squishies maken – Met speciale verf, deco squishies en sprinkles en glitters decoreer je je eigen donut squishies. Super leuk voor aan je jas of tas. Wel even goed laten drogen 😉
  • DIY Soap Set – Met speciale klei uit Korea, natuurlijk weer verpakt in een vrolijk kawaii doosje, maak je zelf zeepjes. Laat ze even goed drogen en dan kunnen ze op de wastafel! De verpakking geeft al verschillende ideeën maar je kunt ook zelf een zeepje ontwerpen
  • DIY Eraser Kit – Deze grappige noodle doosjes bevatten een malletje en speciale gumklei. Maak je vormen en stop ze in water, in de magnetron, daarna spoel je ze weer af. Nu heb je gum gemaakt! De malletjes uit het doosje kun je weer heel erg leuk gebruiken voor andere soorten klei, bijvoorbeeld luchtdrogende fluffy klei, en er leuke vormpjes voor maken voor bijvoorbeeld sieraden of sleutelhangers.
  • Luchtdrogende klei & Malletjes – De luchtdrogende, lichtgewicht klei is super soepel en met malletjes maak je daar de leukst figuurtjes mee. Deze kun je ergens opplakken of aanhangen. Kawaii!

Welke DIY lijkt jou het leukst?

Bekijk de filmpjes van alle DIY’s op het youtube kanaal van MostCutest.nl: www.YouTube.com/MostCutestNL

Bekijk alle voorbeelden in de stand van MostCutest.nl op KreaDoe, Stand 7.D031. Marjet is er ook elke dag en vertelt je er graag over!