Duurzaamheidsplein

Duurzaamheidsplein

Op het duurzaamheidsplein in hal 8 staan deelnemers die materialen, technieken of workshops aanbieden die alles te maken hebben met duurzaamheid in de creatieve sector. Bekijk hieronder wie aanwezig zijn.

Bloemenboerderij de Scholte

Bloemenboerderij de Scholte

Wij hebben een bloemenboerderij en kleinschalige zorgboerderij. Onze droogbloemen kweken we in onze eigen pluktuin. Wanneer de bloemen goed zijn om te drogen plukken we ze, met behulp van de mensen van onze dagbesteding, en maken we er bosjes van. Deze bosjes hangen we op in onze droogschuur waar we ze vervolgens zelf drogen. Hierdoor hebben we een lokaal en duurzaam product. Met deze droogbloemen maken we vervolgens mooie boeketten en verwerken ze in bijvoorbeeld mooi kransen/cirkels. Daarnaast maken we ook vele soorten DIY pakketten zodat jullie er thuis mee aan de slag kunnen! Vervolgens verkopen we dit allemaal via ons winkeltje, de webshop, lokale marktjes en natuurlijk de Kreadoe!

Duurzaamheid op KreaDoe

Van print naar digital

Brochures en flyers vervangen we door de Jaarbeurs app. In de app vind je alle informatie over het event, inclusief een plattegrond waarop je altijd kunt zien waar je bent. Met de komst van app kunnen we meer informatie digitaal verspreiden, wat papier overbodig maakt. Wil je toch een fysieke plattegrond? Deze kun je kopen op de ticket pagina of op het evenement zelf.

Afval scheiden

Bij KreaDoe gebruiken we speciale inzamelpunten voor kleine flesjes waar bezoekers eenvoudig het statiegeld kunnen doneren aan het Prinses Máxima Centrum. Hiermee wordt niet alleen het doel gesteund, maar zo’n apart inzamelpunt helpt meteen om de flesjes gescheiden in te zamelen.

Duurzame eventlocatie

De Koninklijke Jaarbeurs Utrecht is voor het tiende jaar op rij in het bezit van het gouden Green Key certificaat;  het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Daarbij doen we er alles aan om goed te zijn voor onze planeet, zonder dat jullie als bezoeker moeten inleveren op de beleving.

EXPOSANT →