Duurzaamheidstheater

Nieuw! Het Duurzaamheidstheater 

Een spiksplinternieuw theater op KreaDoe waar duurzaamheid centraal staat. Leer in dit theater meer over duurzame hobby’s. Leer meer over het upcyclen/pimpen van producten. Duurzaamheid begint bij jezelf! Wat gooien we allemaal weg?  Is er misschien nog iets van te gebruiken? Het Duurzaamheidsplein is zeker een bezoekje waard.

Lees hieronder welke deelnemers je kunt verwachten:

Bloemenboerderij de Scholte

Bloemenboerderij de Scholte is een klein familiebedrijf met drie generaties in de Achterhoek. Naast het geven van bloemschikworkshops hebben zij ook kleinschalige dagbesteding en een grote pluktuin van ongeveer 1 ha met vele soorten vaste en eenjarige planten. Hier vind je bijvoorbeeld zonnebloemen, zinnia’s, gomphrena’s, dahlia’s, amaranthus, maar ook verschillende soorten grassen.

Je vindt ze op KreaDoe met droogbloemen, zowel bossen als DIY-pakketten, en ze geven workshops waarbij je een ring met droogbloemen en touw maakt. Deze droogbloemen komen bijna allemaal uit de eigen pluktuin, die kweken en drogen ze dus zelf. Hier gaat veel tijd in zitten en ze hebben hierbij dan ook hulp van de mensen van de dagbesteding. Denk aan plukken, bosjes maken, ophangen aan stangen en daarna verwerken tot boeketten, DIY-pakketten en kant-en-klare bloemstukjes/kransen/gevulde vaasjes en nog veel meer.

Droogbloemen zijn weer helemaal de trend van nu. Ze hebben weinig onderhoud nodig. Als je er een mooi plekje voor zoekt in je eigen huis is het belangrijk dat ze niet in de volle zon staan. Dan kun je er nog lang van genieten.

Volg ook een workshop van donderdag t/m zondag! Klik hier.

bloemenboerderij-de-scholte-droogbloemen-kreadoe-utrechtbloemenboerderij-de-scholte-droogbloemen-kreadoe-jaarbeurs-utrecht

Moskabouter

Moskabouter combineert creativiteit met de natuur en dankt haar naam aan de oprichter Merie Limin, die zelf klein van stuk is en ervan houdt om creatief te zijn met mos. Met haar bedrijf wil Merie dan ook het plezier, de ontspanning en de connectie met natuur uit het creëren met mos met anderen delen. Moskabouter gaat verder dan alleen maar het aanbieden van groendecoraties: zij biedt ook DIY-pakketten aan en organiseert workshops in het maken van diverse soorten interieurdecoraties met gepreserveerde planten en bloemen.

Bij gepreserveerde planten is het vocht in de planten en bloemen vervangen door een preserveringsvloeistof. Hierdoor blijven het mos, de bladeren en bloemen langere tijd mooi en flexibel aanvoelen, zonder dat ze nog water of zonlicht nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat alle creaties onderhoudsvrij zijn en dat is natuurlijk ideaal als je niet per se groene vingers hebt.

Woensdag 26 oktober geeft Merie van Moskabouter workshops die geschikt zijn voor jong en oud. Doe mee en maak op een laagdrempelige manier kennis met gepreserveerde planten en bloemen.

minikokedama moskabouterplantenschilderij moskabouter

Atelier Birgitta
Atelier Birgitta laat op het Duurzaamheidsplein zien, wat er allemaal toch nog te gebruiken is bij het papier scheppen. Birgitta werkt met afvalproducten dus er zal een verzameldoos staan voor snippers knutselpapier. Heb je tijdens een andere workshop snippers verzameld? Of heb je thuis nog snippers gekleurd knutselpapier liggen? Deponeer deze dan op het duurzaamheidsplein in Birgitta’s papierbak.

Birgitta sorteert alles op soort en kleur en maakt er nieuw papier van zonder kleurstoffen toe te voegen. Iedere soort papier heeft al een eigen kleur. Tijdens de workshops vertelt Birgitta hier meer over. In de oldtimer caravan uit 1975 zal een expositie te zien zijn van het papier en de diverse cadeau-, kunst- en interieurartikelen gemaakt van papier. Ook is het papier van Birgitta te koop, dus kom zeker even een kijkje nemen.

Speciaal handgeschept papier dat enorm geliefd is bij rouwen, trouwen en geboorte. Je maakt het eenvoudig zelf. Tijdens de workshop papier scheppen ga je experimenteren met de techniek, het toevoegen van verwelkte bloemen en toevoegen van afbeeldingen. Ook koffiedik, fruitschillen en olifantenpoep geven een leuk effect.
Volg ook een workshop bij Atelier Birgitta. Klik hier!

EXPOSANT →