#Handwerken is hip

“Breien? Haken? Maar je bent nog zo jong!” is iets dat er vaak wordt gezegd als ik mensen (trots!) vertel dat dit mijn grootste hobby is. Je creativiteit gebruiken, iets creëren, het bezig zijn met je handen en even nergens anders meer aan denken zijn een paar van de grote voordelen van handwerken.

Ookal was haken en breien iets dat er vroeger gewoon bijhoorde op school, op dit moment zijn er weinig handwerkjuffen op de scholen te vinden. De brei- en haakwereld is echter wel weer enorm aan het herleven en laat langzaamaan het stoffige imago achter zich.

#Handwerkeniship
Als je het hebt over trendy in combinatie met handwerken is Yarn and Colors hét merk voor jou. Yarn and Colors heeft een enorm kleurenpalet en heeft maandelijkse lookbooks en kits om jou te inspireren en op weg te helpen.

Bij Yarn and Colors kun je alles vinden dat je nodig hebt om te beginnen, of juist om nog meer te leren. Met verschillende garens in trendkleuren, een uitgebreide tools collectie en patronen voor beginners én gevorderden kun je gauw op weg.

YouTube is your friend
Een heel eigentijdse manier om te leren haken en/of breien is YouTube gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is YouTube en natuurlijk materialen om te beginnen. Heb jij je pen al in de aanslag voor het boodschappenlijstje?

Dit heb jij nodig:

  1. Haaknaalden.Tip: maak het jezelf makkelijk en begin met een dikkere haaknaald  (bijv. 6 of 8 mm) en dikker garen. Je ziet zo veel beter wat je aan het doen bent.
  2. Garen. Ook hiervoor geldt, een dikkere draad (zoals de Cheerful van Yarn and Colors) zal ervoor zorgen dat je makkelijker op weg kan. Oefenen met de Must-Have kan áltijd nog.
  3. Schaar
  4. Een portie geduld en doorzettingsvermogen

Zorg dat je weet wat de basis is van handwerken. Je werk opzetten, de basissteken en bijvoorbeeld kleurwisselingen. Maak wat simpele (pannen)lappen of een sjaal en leg de lat vooral niet te hoog voor jezelf. Als je straks wat handwerk uurtjes achter de rug hebt, komen de uitdagendere projecten vanzelf.

Welkom bij de Rookie-club
Hoeveel sjaals en pannenlappen kan een mens hebben? Op een gegeven moment ben je écht toe aan de het volgende level. Ga je voor de eerste keer aan de slag met een patroon? Dan is Lookbook Rookie van Yarn and Colors the way to go voor jou! Op de Lookbook pagina vind je vier verschillende designs die je als kit kunt kopen (lees: het garen én het patroon) of waarvan je enkel het patroon koopt. Daarna kun je lekker aan de slag!

Trend-alert!
Breien en haken is natuurlijk hartstikke tof, maar er is zoveel meer! Wist je dat je met garen ook heel veel andere creatieve dingen kunt doen? Als je garen combineert met mooie metalen ringen kun je bijvoorbeeld muurhangers maken, of een mandela. Misschien maak je zelfs een plantenhouder. In Lookbook #2 Wow! Wallhangings zie je een heleboel voorbeelden. Het afwisselen van technieken zorgt voor eindeloze inspiratie!

Wil je nog meer weten? Kijk voor alle inspiratie en de maandelijkse lookbooks van Yarn and Colors op Instagram (@yarnandcolors), Facebook (Yarn and Colors) en natuurlijk onze website (www.yarnandcolors.com)