Leg alle momenten stijlvol vast met een Jaarboek

jaarboek

Al drie jaar maak ik met veel plezier een Jaarboek. In dit boek leg ik alle mooiste momenten van dat jaar vast. Ik plak de foto’s in en schrijf erbij wat we hebben meegemaakt. Dit boek vult zich door het jaar met blije en soms ook verdrietige herinneringen.

Waarom maak je een Jaarboek?

Zoals hierboven beschreven maak ik al een aantal jaar een Jaarboek. En dit zijn de voornaamste redenen:

Reden 1: Herinneringen vastleggen

De eerste reden ligt natuurlijk voor de hand. Ik wil graag herinneringen vastleggen! En op een leuke manier. In 2017 ontstond het Jaarboek nadat ik een nare periode achter de rug had. Alles werd eventjes te veel en ik had het gevoel dat alles door mijn vingers glipte. Door een Jaarboek te maken had ik het gevoel dat ik meer grip had op alle mooie momenten die er ook waren.

Reden 2: Iets doen met al die foto’s

Ik maak heel veel foto’s, misschien zelfs wel te veel! Of kan dat niet ;)? Door het Jaarboek krijgen onze mooiste, leukste en meest grappige foto’s een plek.

Reden 3: Me-time

Het vullen van mijn Jaarboek is niet veel werk. Elke maand plan ik een avondje in, meestal samen met vriendinnen die ook een Jaarboek maken, en vul ik het boek. Ik maak aan het begin van de maand een mapje aan op mijn telefoon met de naam van die maand + jaartal. Daar zet ik gedurende de maand foto’s in die ik later wil verwerken in mijn Jaarboek. En dan aan de slag! Tijdens dat ene avondje vul ik alle pagina’s voor die maand. 

Reden 4: Een boek voor mezelf

Bij invulboeken denk je vaak aan boeken voor baby’s en kids. Maar het Jaarboek maak ik lekker voor mezelf! Natuurlijk bevat het boek veel foto’s van de kids, maar ik voeg ook bewust foto’s toe van mijn eigen mijlpalen en hoogtepunten. Daardoor is het een heel afwisselend boek en echt een afspiegeling van ons gezin. En ach, af en toe een goeie selfie kan nooit kwaad toch?

Reden 5: Inspiratie delen

Inmiddels kent het Jaarboek een groep trouwe fans. En die verzamelen zich allemaal in de Jaarboek Challenge groep. In deze groep houden we elkaar op de hoogte van de vorderingen in onze Jaarboeken, delen we inspiratie en zijn we soms een stok achter de deur. Want door de waan van de dag schiet tijd inplannen er nog wel eens bij in! Ik merk dat dit een hele gezellige groep dames is waar ik ook veel inspiratie in op doe! 

Hoe maak je een Jaarboek?

Zelf gebruik ik hiervoor een invulboek dat ik zelf heb ontworpen. Dit boek kun je op elk moment van het jaar beginnen. Bijvoorbeeld van verjaardag-tot-verjaardag of je begint in januari. Maar je kunt ook zelf een jaarboek maken! Je hebt hiervoor nodig:

  • Een boek, het liefst ringband zodat het kan groeien;
  • Leuke accessoires zoals stickers, washi tape en gekleurd papier;
  • Een betrouwbare partij voor het printen van je foto’s of fotoprinter.

Ook een Jaarboek maken?

2020 is nog niet zo lang bezig. Het is dus zeker nog niet te laat om een Jaarboek van dit jaar te maken. De eerste stap is het bedenken hoe jij een boek wilt maken: voorgedrukt of een blanco boek? Daarna is het handig om Studio Ins & Outs te volgen. Bijvoorbeeld op Facebook of Instagram! Hier deel ik veel over mijn eigen Jaarboek, vind je tips en veel inspiratie!

Aan de slag met ons Jaarboek? Met code ‘KreaDoe2020’ shop je dit boek en de leuke accessoires nu met 10% korting in de webshop!

Irene van Zuthem

Eigenaresse Studio Ins & Outs