Maak jouw Droomdeken 4.0

Droomdeken 4.0

De droom van iedere haak- en breister komt uit met de tweekleurige Droomdeken 4.0! Voor het vierde jaar op rij wist Wolplein-ontwerpster Monique te verrassen met een ontwerp van een sfeervolle woondeken. Stijlvolle ruches, vrouwelijke granny squares, stoere spikesteken, Bohemian flosjes… de Droomdeken 4.0 is een heerlijke mengelmoes van verschillende stijlen. Bestel het Droomdeken 4.0 brei- of haakpakket en droom na 10 weken handwerken weg onder een prachtige deken.

Droomdeken 4.0 voor haak- én breisterren
Bij Wolplein luisteren we vaak en graag naar onze klanten. Op de vraag of de Droomdeken ook als breipatroon komt kunnen we dit jaar volmondig ‘JA’ zeggen. Toen Monique het ontwerp van de Droomdeken 4.0 af had, heeft Wolplein’s brei-queen Jolanda de breinaalden erbij gepakt en een identieke tweelingzus van de gehaakte Droomdeken gebreid. Je kunt het Droomdeken 4.0 pakket nu dus aanschaffen als haakpakket of breipakket.

Hoe ziet de Droomdeken 4.0 eruit?

De Droomdeken 4.0 is een sfeervolle woondeken, bestaande uit twee kleuren. Er zijn maar liefst vijftien verschillende kleurcombinaties mogelijk. De verschillende technieken en steken geven de deken veel karakter. Zo zijn de spikesteek, parelsteek, zigzagsteek, granny squares en de ruches opvallende steken en een feestje om te haken en te breien. Ook is het uniek dat je na de zigzagsteek uiteindelijk weer ‘recht’ gaat haken/breien. Het eindresultaat is een opvallende deken die in elk interieur tot zijn recht komt.

De ontwerpster aan het woord: waarom is het leuk om de Droomdeken 4.0 te maken?

Monique: “Dit is een perfect haakproject om je helemaal in te storten! Soms kan een groot project saai worden, maar door de afwisseling van diverse steken en technieken blijft dit project uitdagend. Ook nieuw voor mij: beginnen (en eindigen) met apart stuk dat ik vervolgens vastmaak aan de rest van de deken. Ik wilde namelijk dolgraag beginnen met de zigzagsteek maar uiteindelijk wel weer recht gaan haken. Doordat je begint met een grote zigzag is het niet mogelijk om meteen na de zigzagsteek weer recht te haken. Ik heb daarom de uiteindes van de zigzag opgevuld met granny squares en dit stuk vastgemaakt aan de deken. Dit maakt de deken heel uniek en is ook erg afwisselend om te haken. Uiteindelijk eindig je met het maken van flossen. Weer eens wat anders dan haken en het ziet er zo gaaf uit!”

Jolanda: “De Droomdeken 4.0 breien is afwisselend, leerzaam en levert een project op waar je trots op kunt zijn. Als breister leer je niet alleen veel bestaande breisteken maar ook hele nieuwe steken. Dit komt omdat ik haaksteken heb omgezet in breisteken. Zo bestaat de spikesteek niet in de breiwereld maar is dit toch gelukt en het resultaat is heel gaaf. En het mooie is dat alle steken een combinatie zijn van de basisbreisteken.”

Hoe groot wordt de Droomdeken 4.0?

De afmeting van de gehaakte Droomdeken 4.0 wordt ongeveer 120 x 160 cm. De gebreide variant wordt ongeveer 135 x 150 cm groot. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je hand van haken of breien.

Met welk garen brei of haak ik de Droomdeken 4.0?

Bestel je bij Wolplein het brei- of haakpakket van de Droomdeken 4.0, dan krijg je (afhankelijk van welk pakket je bestelt) 18 of 23 bollen Yarn and Colors Happy thuisgestuurd. Dit is een zacht en soepel garen, bestaande uit een mix van wol, polyamide en acryl. Het garen breit en haakt erg prettig en blijft lang mooi, ook na meerdere wasbeurten.

Hoe doe ik mee met de Droomdeken 4.0 CAL/KAL?

De Droomdeken 4.0 CAL/KAL start op dinsdag 3 maart en duurt 10 weken waarbij we elke week een deel van het patroon van de dekens zullen onthullen. De Droomdeken 4.0 is een besloten CAL (crochet along) en KAL (knit along). Dat betekent dat je exclusief en alleen toegang krijgt tot de patronen bij aanschaf van één van de onderstaande opties.

Optie 1 – compleet pakket: het complete Droomdeken 4.0 pakket bevat alles om op dinsdag 3 maart direct te starten met het haken of breien van de deken. Met dit pakket krijg je onder meer de fijne garens Yarn and Colors Happy, de Droomdeken tasen het Droomdeken label. Daarnaast krijg je vanaf dinsdag 3 maart 10 weken lang, elke week een deel van het haak- of breipatroon toegestuurd per mail. Ook profiteer je van vele extra’s zoals exclusieve toegang tot de video-instructies en tips en antwoorden op veel gestelde vragen. Na afloop van de CAL/KAL krijg je het complete haak- of breipatroon als PDF per mail toegestuurd. Je shopt het complete pakket nu met korting tot € 30. Het haakpakket kost € 99,95, het breipakket schaf je al aan voor € 79,95.

Optie 2 – alleen het patroon: wil je liever zelf het garen kiezen, dan kies je voor deze optie. Voor slechts € 5,95 ontvang je tijdens de looptijd van de CAL/KAL 10 weken lang, elke week een deel van het haak-of breipatroon als PDF per e-mail. Daarnaast krijg je exclusieve toegang tot de video-instructies, tips en antwoorden op de veel gestelde vragen. Na afloop van de CAL/KAL krijg je het complete haak- of breipatroon als PDF per mail toegestuurd.

De meest gestelde vraag… is het moeilijk om de Droomdeken 4.0 te haken of breien?

Jolanda: “Het is uitdagend, niet moeilijk! Als je goed leest en echt doet wat er staat dan komt het helemaal goed. Het is natuurlijk wat lastiger als je nog niet heel lang breit of haakt maar dan doe je er wat langer over en maak je vaker een proeflapje om een (nieuwe) steek uit te proberen.”
Monique: “Het is belangrijk dat je alle basissteken al goed kent en al diverse projecten hebt gehaakt.  Als je alle basissteken onder de knie hebt en inderdaad goed het patroon leest en de video-instructies bekijkt dan moet het lukken! Als je het patroon erg lastig vindt, helpt het om het patroon zelf uit te schrijven en/of uit te tekenen.”