Mini-album voor al je foto’s

Ken je dat, je hebt een heerlijke dag of weekend gehad met vrienden, je gezin, of misschien wel met collega’s en natuurlijk heb je daar een berg foto’s van gemaakt. En dan? Een foto op Instagram, misschien een paar in groeps-app, maar dan verdwijnen ze tussen die tienduizend andere foto’s op je telefoon. Dat is toch zonde!

Een superleuk project voor deze foto’s is een mini-album. In plaats van het meer traditionele scrapbook pagina’s, waar je grote pagina lay-outs maakt en in een map bewaart, maak je nu een heel boekje. De mogelijkheden zijn eindeloos: van een gevouwen boekjes dat uit slechts één enkel vel papier bestaat tot een compleet boekje met harde kaft en ingebonden pagina’s.

Ingewikkeld? Helemaal niet! Internet staat vol met leuke voor voorbeelden en technieken. Eigenlijk heb je maar een paar basis artikelen nodig en verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Om te beginnen is mooi papier een must! Die mooie foto’s verdienen het om op kwaliteitspapier verwerkt te worden! Losse vellen dubbelzijdig scrapbook papier zijn ideaal om pagina’s van te maken want zo zijn beide kanten mooi. Veel merken verkopen sets papier, meestal bevat zo’n set een paar vellen papier, een stickervel en embellishments. Handig, want dan hoef je zelf niet alles bij elkaar te zoeken.

Naast goed papier, is goed gereedschap ook essentieel. Je basis is een craftmat, lineaal, hobbymes, lijm. Daarnaast zijn er een heleboel dingen die het leven van een crafter gemakkelijker en leuker maken. Voor ons is inmiddels een papiersnijder en een scoreboard onmisbaar geworden, wij gebruiken de Fiskars large personal sure cut paper trimmer en het scoreboard van We r memory keepers.

De Crop-a-Dile van We r Memory keepers is ook een mooie aanvulling op je basis gereedschap, gaatjes maken en eyelets plaatsen was nog nooit zo gemakkelijk.

Voor de liefhebber van boekjes maken is de We R Memory Keepers Book Binding Tool ook een must have. Bij dit handige tool setje zit ook een uitgebreide beschrijving hoe je op verschillende manieren boekjes kunt inbinden.

Wil je nog een stapje verder gaan of heb jij je basismateriaal al in orde, kijk dan eens naar deze leuke tools: De We R Memory Keepers (Mini) Alphabet Punch Board en de We R Memory Keepers Tag Punch Board. Perfecte tools om zelf embellishments te maken voor je albums en lay-outs te maken, maar ook heel geschikt om cadeautjes mee te versieren!

Om je vast op weg te helpen geven je €2,50* korting op je volgende aankoop bij www.craftbird.nl. Gebruik de code Spotlights2020 bij het afrekenen. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer inspiratie en het laatste nieuws