Olifant maken met bloempotten

Bekijk de DIY-video onderstaand.

Wat heb je nodig?

9 terracotta potjes Touw
Primer IJzerdraad
Grijze verf Schuurspons
Zwarte verf Plantjes
2 ogen Lijm
Vilt Eventueel Vernis

Hoe maak je de olifant?

Je begint met een dun laagje primer op alle potjes aan te brengen. Het beste resultaat krijg je door tamponnerend met de spons meerdere keren over de verf heen te gaan.

Zodra dit goed droog is kan je door naar de grijze verf. Waarschijnlijk moet je dit nog 2x doen om de pot dekkend te krijgen. Laat de potjes tussendoor goed drogen.  

Dan kan je de olifant in elkaar gaan zetten. Maak eerst de 4 kleine potjes aan elkaar vast en zet hierop de grote pot. Zorg ervoor dat je voordat je de grote pot vastmaakt je er een ijzerdraad doorheen steekt en onderin vastmaakt met bijvoorbeeld een cocktailprikker. Dit maakt straks de verbinding tussen de snuit en de romp.

Knip vervolgens het vilt. Een mal hiervoor staat op de website www.icreatz.nl, maar je kunt natuurlijk ook zelf oren knippen en een rondje om het gat van de snuit straks af te plakken.

Plak het vilt aan de kleinere pot. Zorg dat je bovenin een klein gaatje knipt zodat je ijzerdraad daar doorheen kan. Plak het vilt vervolgens aan de grotere pot en steek het ijzerdraad door zijn snuit. Haal het ijzerdraad over de snuit en maak er een lus in zodat de kleinere potjes voor de slurf daarop kunnen rusten.

Vervolgens kan je de kleinste drie potjes aan elkaar maken zoals hieronder op de afbeelding en plak dit vervolgens tegen het uitstekende ijzerdraad.

Plak ook het rondje voor het gat van zijn snuit en zijn staart. Eventueel kan je de olifant nog tenen geven en wimpers. En zet er 2 leuke plantjes in.

Wil je je potje buiten neerzetten? Dat kan. Tamponneert je hele olifant dan met Vernis. En laat dit drogen.

VEEL PLEZIER!
Monica en Anja / I CREATZ

Klik hier als je de lijst wilt printen.