Paasinspiratie van pipoos!

Het is bijna Pasen! Pipoos heeft meer dan 50 inspiraties om te maken voor Pasen. Onze top 3 hebben we alvast voor je op een rijtje gezet.

Craquelé eieren

Deze craquelé eieren maken je paastafel extra gezellig! Voor deze eieren heb je spray paint, hobbylak, crackle glaze en een kwast nodig. Je maakt ze door de eieren eerst goud te spuiten met spray paint. Laat het goed drogen. Als de eieren droog zijn bestrijk je ze met een laag crackle glaze. Hoe dikker de laag, hoe groter de scheuren. Laat de lak minimaal 2 uur drogen. De exacte droogtijd is afhankelijk van de dikte van de laag. Schilder de eieren vervolgens roze met hobbylak. Gebruik een brede, platte kwast en schilder met lange penseelstreken. De scheuren zullen nu snel verschijnen. Schilder niet meerdere keren op dezelfde plaats, want dan schilder je over de scheuren. Laat goed drogen en je craquelé eieren zijn klaar!

Paashaastaart

Een heerlijke taart mag ook zeker niet ontbreken tijdens de paasbrunch! Bak een taart met meerdere lagen biscuit. Variatietip: chocolade biscuit of red velvet cake. Breng tussen de lagen biscuit Enchanted Cream aan en smeer de buitenkant van de taart ermee in. Laat het fondant op kamertemperatuur komen en kneed het stevig tot het glad en elastisch is. Rol van wit fondant een egale plak van 2 – 3 mm dik en bedek de taart met de plak. Maak van het overige fondant de details van de paashaas. Steek satéstokken tussen de lagen van de oren  en laat ze ongeveer twee dagen uitharden zodat ze rechtop blijven staan. Kleur de ogen goud met levensmiddelen glanspoeder en maak snorharen van vanillestokjes. Bevestig alle details met eetbare lijm op de taart en hij is klaar!

Glittereieren

De gezellige paassfeer mag in de rest van je huis natuurlijk ook niet ontbreken! Met deze hangers van echte eierschalen creëer je een prachtige paastak. Hol de eieren uit met een eierblazer. Dit doe je door met de bijgeleverde naald een gaatje bovenin het ei te maken en vervolgens het ei leeg te halen met de eierblazer. Maak de opening van het ei zo groot als je wilt. Smeer (een deel van) het ei in met lijm en strooi vervolgens losse glitters over de nog natte lijm. Leg er een stuk papier onder, zodat je de glitters terug kunt gieten in het potje. Laat de lijm goed drogen. Plak een stuk organza lint rondom het ei en leg een knoopje in het lint, zodat je de eieren aan de paastak kunt hangen. Vul de eierschalen ten slotte met mos, twijgen en bloemen!

Al onze paasinspiraties kun je vinden op www.pipoos.com/pasen. Vrolijk Pasen!