Van inspiratie tot creatie!

In Nederland wordt er graag gehaakt. Daarnaast zijn breien en macrameeën weer enorm in opkomst. Het blijft bijzonder om met garen je eigen kleding, woonaccessoires en amigurumi of knuffels te maken. Je maakt alles precies zoals jij het wil en wat bij jou past. Haken of breien is leuk om te doen. Het is bewezen rustgevend om te handwerken. De garens en de kleuren bepalen de uitstraling van jouw project. Wanneer je iets moois maakt wil je er ook lang plezier van hebben. Je wilt het goed kunnen wassen en je wilt ook dat de garens duurzaam geproduceerd zijn. Want dan kun je optimaal genieten van jouw sjaal, vest, sokken of kussen.

Hollands
Durable yarn is een van oorsprong oer-Hollands garenmerk. De Durable  boekjes met patronen uit de jaren 70 met het Durable Breikatoen zijn nog steeds zeer gewild. Deze patronen worden nu vaak opnieuw uitgebracht met een moderne touch. Naast het ‘ouderwetse’ Durable breikatoen is het assortiment garen van Durable enorm uitgebreid. De katoenen garens Coral, Double four zijn al jaren op de markt. Maar je kunt nu ook knuffels en zachte kledingstukken maken van het nieuwe Furry en Teddy garen.

Voor het maken van kleding is de Durable Cosy op de markt gekomen. Deze draad van katoen met Acryl is in 3 varianten verkrijgbaar, Cosy voor naald 5-7 mm, Cosy fine (naald 4-5mm) en Cosy extra fine (naald 3-4 mm).

Sokken brei je met Durable Soqs. Maar dit garen is ook zeer geschikt om sjaals en knuffels mee te haken of te breien.

Patronen
Naast 21 verschillende garensoorten in vele kleuren en diverse accessoires biedt Durable vooral heel veel inspiratie. Op de website Durableyarn.com staan meer dan 200 gratis patronen waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Bijna elke week komt er een nieuw patroon bij.

Kies je kleuren, shop je garen bij je favoriete Durable verkooppunt (er zijn er meer dan 140), zet een grote pot thee en ga aan de slag…

De leden van de Facebookgroep van de Durable Crochet and knitting Community en de Instagramvolgers zijn heel actief in het delen van hun WIP’s (Work in progress foto’s) en het showen van hun creaties (#DURABLEYARN). Daarmee inspireren zij ook weer andere volgers. Van inspiratie tot creatie.

Klik  hier voor alle gratis Durable patronen !