De zomer komt eraan! We hebben onze leukste zomerinspiraties voor je op een rijtje gezet.

Bloembollen in kaarsenwas

Bloembollen laten zich heel goed verpakken in kaarsvet. Het leuke van bloembollen is dat alle voedingsstoffen al in de bol opgeslagen zijn, dus kunnen de bloemen zonder hulp prachtig gaan bloeien. Voor deze leuke DIY heb je alleen bloembollen, één deel kaarsenwas, één deel heet water en kleurpigment nodig. Om de bollen rechtop te laten staan snijd je de wortels en een stukje van de onderkant van de bol af. Laat de bol vervolgens een half uurtje rusten, zodat de ‘wond’ droog kan worden. Verwijder voorzichtig losse velletjes en oneffenheden van de buitenkant (niet wegsnijden). Smelt de kaarsenwas au bain-marie. Voeg als de was gesmolten is kleurpigment naar keuze toe. Voeg vervolgens heet water toe aan de gesmolten kaarsenwas. Hierdoor zal de kaarsenwas naar de oppervlakte stijgen, waardoor het dopen van de bollen makkelijker zal gaan. Doop nu de bol in de was en laat drogen. Herhaal dit drie keer voor een dekkend effect.

Kruidenstekers

Maak zelf kruidenstekers voor in je kruidentuin! Deze kruidenstekers zijn niet alleen handig om je kruiden te herkennen, maar ook nog eens leuk en makkelijk om te maken. Hoe maak je ze? Rol een stuk klei uit tot een dikte van 5 – 10 mm. Gebruik stempels om de letters in de klei te drukken en steek of snijd de klei uit in de gewenste vorm. Maak met een stokje een gaatje onderin het bordje van klei en haal het stokje er vervolgens weer uit. Bak de bordjes 30 minuten in een oven van 110 °C. Als de bordjes zijn afgekoeld kun je de stokjes met een druppeltje lijm aan de bordjes bevestigen.

Vrolijke bloempotten

Met spray paint geef je saaie bloempotten snel een vrolijk kleurtje! Gebruik spray paint in een goed geventileerde ruimte, bij voorkeur buiten. Zorg dat de bloempotten goed schoon en droog zijn. Schud de bus krachtig gedurende ongeveer 3 minuten en spuit de potten vervolgens in leuke kleurtjes. Wij hebben gekozen voor mintgroen en koper. Laat de potten goed drogen. Neem vervolgens een tamponeerspons om met hobbylak stippen op de pot te zetten.  Laat ze weer goed drogen. Zet ten slotte je mooiste planten erin. Klaar!

Benieuwd naar onze andere inspiraties? Kijk op www.pipoos.nl/inspiratie. Veel plezier!