Nienke Vletter

Nienke Vletter

Kom naar het KreaDoe Lentefestival! Op vrijdag 8 april wordt Nienke geïnterviewd door Hans in de huiskamer om 14.30 – 14.45 uur en kun jij al jouw vragen aan haar stellen. Op vrijdag en zaterdag geeft ze masterclasses bij het theater van Handlettering doen we zo. Kom je ook?

Nienke Vletter is illustrator uit Utrecht. Ze heeft altijd een schetsboek en etui in haar tas, om overal te kunnen tekenen. Het liefst tekent ze de stad en de diversiteit van de mensen die er wonen. In haar (online) workshops deelt ze met veel enthousiasme haar tekentips en -tricks met jou! Wil jij ook beter leren tekenen? Dan zijn haar workshops echt een aanrader. Nienke laat je stap voor stap zien hoe je zelfs ‘moeilijke’ onderwerpen zoals mensen tekenen onder de knie krijgt!

Alvast een voorproefje? Tijdens KreaDoe geeft Nienke maar liefst 4 masterclasses bij Handletteringdoenwezo. Op vrijdag- en zaterdagochtend krijg jij van Nienke tips & tricks over het werken met de Ohuhu alcoholmarkers en geef je kleur aan een illustratief karakter! Meer info vind je hier.


En wil je meer weten over tekenmaterialen? Nienke heeft een studio vol ermee, die ze het liefst op kleur sorteert. Ze werkt regelmatig samen met merken als Winsor&Newton, Tombow, Royal Talens, Ohuhu & edding, dus ze kan je veel vertellen over deze merken! Als ‘creatieve nerd’ schrijft ze daarom maandelijks een blog of nieuwsbrief met reviews over die mooie mooie materialen en het leven als illustrator.

Meer zien van Nienke’s werk? Bekijk hier haar Instagram.

EXPOSANT →