In deze inspiratieblog laten wij jou zien hoe je in een handomdraai een super leuk mini-album in elkaar zet met maar een paar basis producten uit onze webshop. Wij hebben voor dit mini album gekozen voor papier en ephemera van Jen Hadfield – Peaceful heart. 

Wat heb je nodig om deze creatie te maken?

Benodigdheden:

  • Papier voor 1 boekje met 6 pagina’s: bijv. 1 vel 12×12
  • Embellishments/ ephemera/ stickers
  • Craftbird Houten Kaftjes mini-album maat S: 7,6 x 10,2
  • Craftbird Boekbindringen 25mm (of lintjes)
  • Craftbird Foamtape en/of Tacky Glue

Tools:

  • Crop-a-dile punch (We R Memory Keepers) of perforator
  • All in one tool (We R Memory Keepers), Papier snijder of schaar

Een super mooie collectie met prachtige kleurencombinaties en mooie prints.

Met een papiersnijder snijd je het papier in stroken van 10x15cm. Vouw de stroken dubbel of snijd ze nog een keer door midden. Ben je klaar met snijden, dan maak je met de crop-a dile 6 gaatjes in de gesneden dubbel gevouwen stroken. Als je werkt met de bindringen en de gevouwen stroken, dan maak je de gaatjes aan de open zijde van de dubbelgevouwen stroken.

Vervolgens begin je met het uitzoeken van de embellishments en dan kan je beginnen met inplakken van de pagina’s. Dit plakken kan je doen met Sticky Glue, maar voor extra dimensie in je project adviseren wij je om dit met dubbelzijdige foamtape te doen. Wees vooral niet bang voor het combineren en over elkaar heen plakken van de embellishments, dit geeft juist meer speelsheid aan je project. Voor een persoonlijke touch kan je ervoor kiezen om leuke foto’s toe te voegen aan het mini-album. Als laatste stap zet je het album in elkaar, heel makkelijk met de bindringen! En je hebt nu een super leuk en makkelijk mini-album gemaakt.

Deel jij jouw mini-album online met ons, vinden wij heel leuk?
Kijk voor meer inspiratie en onze mooie en uitgebreide papier collecties en tools op onze website!