MASTERCLASS Illustreren met kroontjespen

MASTERCLASS Illustreren met kroontjespen

Ontdek de prachtige wereld van illustreren met kroontjespen in deze masterclass, en maak kennis met Middeleeuwse walnoteninkt. Professioneel illustrator André Massee leert je hoe je een charmante illustratie kunt maken in Victoriaanse stijl.

Tekeningen met pen en inkt hebben een tijdloze charme. Denk bijvoorbeeld aan de originele tekeningen van Winnie de Poeh en de klassieker Alice in Wonderland, of het eigentijdse werk van Charlie Mackesy (De jongen, de mol, de vos en het paard). Walnoteninkt werd eeuwen geleden al door beroemde kunstenaars zoals Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rembrandt gebruikt in hun pentekeningen. De warme tint en aquarel-achtige eigenschappen zorgen voor een heel uniek effect.

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met tekenen of niet; deze masterclass is geschikt voor iedereen. Je gaat met een prachtige illustratie naar huis en je zult versteld staan van wat je in korte tijd kunt creëren.

Wat deze masterclass extra bijzonder maakt, is dat de inkt die je gaat gebruiken met de hand bereid is door André en zijn vrouw Lizemijn. De inkt is gemaakt op basis van een eeuwenoud recept.

AndrĂ© Massee werkt al meer dan 25 jaar als illustrator en stripmaker en heeft werk gemaakt voor klanten als o.a. Disney, MTV, De Efteling en Red Bull. Vanuit zijn achtergrond als bioloog is hij ook geĂ¯nteresseerd in het weergeven van de natuur. Zijn werk wordt door diverse fabrikanten van
kunstenaarsbenodigdheden gebruikt ter promotie van hun producten.

Ervaar hoe fijn het is om met een kroontjespen en inkt te werken, en leer hoe je hiermee zelf de mooiste creaties maakt!

Aanmelden voor deze workshop kan via: MASTERCLASS Illustreren met kroontjespen

Dagen:   Vrijdag 14 april  |  Zaterdag 15 april  |  Zondag 16 april  |

Workshop informatie

Tijdstip: 12:00 en 16:00 uur
Kosten: €15
Duur: 1 uur
Exposant: LiliLettering
Leider workshop: André Massee
Standnummer: De Magie van Kalligrafie
Rubriek: Tekenen & schilderen

Locatie: De Magie van Kalligrafie Theater

Website: https://demagievankalligrafie.nl/


EXPOSANT →