Duurzaamheidsroute

Duurzaamheidsroute

KreaDoe gelooft in een wereld waar we zorgvuldig omgaan met elkaar en onze omgeving. Waar de impact op de aarde wordt verminderd door hergebruik van grondstoffen. Daarom vinden wij het erg belangrijk om duurzaamheid aan te kaarten op KreaDoe. Met het verduurzamen van je levensstijl kan iedereen een steentje bijdragen. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje creativiteit en een milieuvriendelijk DIY project!

Bij de duurzaamheidsroute loop je langs de deelnemers die materialen, technieken of workshops aanbieden die alles te maken hebben met duurzaamheid in de creatieve sector.

Deelnemers

Mindful knopen

Mindful Knopen

stand 03.A063

Het touw waar ze mee werken is volledig gemaakt van puur gerecycled katoen, wat niet meer gekleurd of bewerkt wordt. Het katoen heeft het Standard 100 Oeko-Tex label.

Florever Bloemen

Florever Bloemen

stand 02.B041

Wij maken bloemen van vilt. Dit vilt is Gemaakt van 100% natuurlijke materialen; duurzaam en volledig recyclebaar. Met onze viltbloemen willen wij een statement maken voor een duurzamere wereld. We streven naar een milieuvriendelijkere manier van bloemdecoratie bij een ieder thuis of op het werk.

Jendels

Jendels

stand 03.C071

De kaarsen worden gemaakt van gecertificeerde koolzaadwas. De koolzaadwas is gemaakt van de koolzaadbloem en afkomstig uit Duitsland. Koolzaadwas is een milieuvriendelijker alternatief voor de geïmporteerde sojawas.

Robotime Nederland & inCount BV

Robotime Nederland

stand E2.E017

Wij verkopen bouwpakketten van duurzaam hout (FSC gecertificeerd).

Atelier G&G handgemaakt

Atelier G&G handgemaakt

Workshopplein A2

Heb je thuis een mooi glas of pot die je graag zou willen graveren. Je kunt bij ons een eigen glas (hergebruiken) om te graveren neem het mee en maak een mooie gravure.

IMAKIN & Marjanne Maakt

Imakin

KreaCycle Plein 004

Wij maken gebruik van duurzame producten zoals macramé-garen, duurzaam katoen etc. Het mos van Marjanne Maakt is op waterbasis geverfd, blijft lang mooi (gepreserveerd) en met oog voor de natuur gekweekt.

Anouk Böhmer

Anouk Böhmer

stand 03.B035

Papieren bloemen verwelken niet en zijn naast dat ze mooi zijn, ook een erg duurzame keuze!

Atelier Birgitta

Atelier Birgitta

KreaCycle plein 007

We maken zelf papier van afvalresten zoals: oude papier snippers, bloemblaadjes, fruitschillen, koffiedik en olifantenpoep.

Colours of Life

Colours of Life

Colours of Life Theater

Al 12 jaar sta ik op KreaDoe met gerecyclede producten. Hierbij zijn de meeste producten van mijn stand natuurlijk of als afval hergebruikt. Ook mijn plastic zakken en dozen, als die er nog zijn als verpakkingsmateriaal, worden hergebruikt. Kortom heb ik eigenlijk geen restmaterialen.

Pucks Planten

Pucks planten

Workshopplein D1

Door kamerplanten te stekken en met elkaar te delen is het niet nodig om steeds nieuwe kamerplanten te kweken en te kopen.

Atelier Birgitta

Atelier Birgitta

KreaCycle plein 007

We maken zelf papier van afvalresten zoals: oude papier snippers, bloemblaadjes, fruitschillen, koffiedik en olifantenpoep.

LEER&ZO

leer&zo

02.C011

LEER&ZO staat voor duurzaam en kwaliteit. De tassen en accessoires die ik maak zijn van Nederlandse bodem, stijlvol en vooral praktisch in gebruik.

JUDITH maakt

Judith Maakt

03.C090 en 03.C094

Alle producten worden door mijzelf ontworpen en gedrukt en gemaakt in Nederland. Ik gebruik zoveel mogelijk gerecyclede materialen en de restproducten verwerk ik in DIY pakketten voor kinderen

Frøbel

frobel

Workshopplein E2

De merinowol die we met deze workshop gebruiken is biologisch afbreekbaar, circulair, een hernieuwbare bron, mulesing free en zelfreinigend.

Greenfinity

greenfinity

KreaCycle plein 002

Bij Greenfinity zijn we gepassioneerd over het moeiteloos binnenbrengen van de natuur. Maar Greenfinity gaat niet alleen over uiterlijk – het gaat ook over duurzaamheid en praktisch nut. Onze producten combineren stijl, milieuvriendelijkheid en functionaliteit, en voegen een vleugje groen toe aan stedelijke ruimtes terwijl ze het verzorgen van planten vereenvoudigen.

Duurzaamheid op KreaDoe

Van print naar digital

Brochures en flyers vervangen we door de Jaarbeurs app. In de app vind je alle informatie over het event, inclusief een plattegrond waarop je altijd kunt zien waar je bent. Met de komst van app kunnen we meer informatie digitaal verspreiden, wat papier overbodig maakt. Wil je toch een fysieke plattegrond? Deze kun je kopen op de ticket pagina of op het evenement zelf.

Afval scheiden

Bij KreaDoe gebruiken we speciale inzamelpunten voor kleine flesjes waar bezoekers eenvoudig het statiegeld kunnen doneren aan het Prinses Máxima Centrum. Hiermee wordt niet alleen het doel gesteund, maar zo’n apart inzamelpunt helpt meteen om de flesjes gescheiden in te zamelen.

Duurzame eventlocatie

De Koninklijke Jaarbeurs Utrecht is voor het tiende jaar op rij in het bezit van het gouden Green Key certificaat;  het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Daarbij doen we er alles aan om goed te zijn voor onze planeet, zonder dat jullie als bezoeker moeten inleveren op de beleving.

EXPOSANT →