Duurzaamheidsroute

Duurzaamheidsroute

KreaDoe gelooft in een wereld waar we zorgvuldig omgaan met elkaar en onze omgeving. Waar de impact op de aarde wordt verminderd door hergebruik van grondstoffen. Daarom vinden wij het erg belangrijk om duurzaamheid aan te kaarten op KreaDoe. Met het verduurzamen van je levensstijl kan iedereen een steentje bijdragen. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje creativiteit en een milieuvriendelijk DIY project!

Bij de duurzaamheidsroute loop je langs de deelnemers die materialen, technieken of workshops aanbieden die alles te maken hebben met duurzaamheid in de creatieve sector.

Deelnemers

Sheedz

Sheedz

07.D064

Sheedz wordt gemaakt van polypropyleen (PP). PP gaat heel lang mee en is 100% recyclebaar.

Edding Benelux

Edding

08.E035

Diverse producten gemaakt met hernieuwbare grondstoffen en gerecyceld materiaal.

JUDITH maakt

Judith Maakt

07.D077

Producten gemaakt van duurzaam 100% gerecycled papier met FSC certificering.

Boerderij de Scholte

bloemboerderij de scholte

08.A080

Droogbloemen in eigen tuin gekweekt en zelf gedroogd.

Robotime Nederland

Robotime Nederland

08.E035

Bouwpakketten van duurzaam hout (FSC gecertificeerd).

Jendels

Jendels

08.D016

Handgemaakte kaarsen van 100% gecertificeerde koolzaadwas.

Natuurlijk Jute

Natuurlijk Jute

08.A080

Diverse jute producten. Jute is gemaakt van een plantaardige vezel. Hierdoor is het materiaal volledig biologisch afbreekbaar.

Duurzaamheid op KreaDoe

Van print naar digital

Brochures en flyers vervangen we door de Jaarbeurs app. In de app vind je alle informatie over het event, inclusief een plattegrond waarop je altijd kunt zien waar je bent. Met de komst van app kunnen we meer informatie digitaal verspreiden, wat papier overbodig maakt. Wil je toch een fysieke plattegrond? Deze kun je kopen op de ticket pagina of op het evenement zelf.

Afval scheiden

Bij KreaDoe gebruiken we speciale inzamelpunten voor kleine flesjes waar bezoekers eenvoudig het statiegeld kunnen doneren aan het Prinses Máxima Centrum. Hiermee wordt niet alleen het doel gesteund, maar zo’n apart inzamelpunt helpt meteen om de flesjes gescheiden in te zamelen.

Duurzame eventlocatie

De Koninklijke Jaarbeurs Utrecht is voor het tiende jaar op rij in het bezit van het gouden Green Key certificaat;  het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Daarbij doen we er alles aan om goed te zijn voor onze planeet, zonder dat jullie als bezoeker moeten inleveren op de beleving.

EXPOSANT →