Veelgestelde vragen

Algemene informatie

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen aan KreaDoe en de daarbij horende antwoorden.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

KreaDoe is van 30 oktober t/m 3 november 2024

Het Lentefestival (powered by KreaDoe) is van 11 t/m 13 april 2025.

De openingstijden zijn van 09:30 – 17:00 uur. De bufferzone gaat open om 09:00 uur, hier kun je alvast een kopje koffie drinken voor jouw creatieve dag van start gaat!

Het is niet mogelijk om contant te betalen bij KreaDoe. Je kunt alleen met pin betalen. Dit geldt ook voor de garderobe (€2,50). Het is wel mogelijk om bij sommige stands contant te betalen.

Iedereen is welkom bij KreaDoe en wij streven ernaar dat KreaDoe toegankelijk is voor iedereen! 

Mindervaliden parkeerplaatsen
Op P4 zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig. Op vertoon van een mindervalidenparkeerkaart kun je hier parkeren, mits de pashouder van de parkeerkaart aanwezig is. Het is niet mogelijk om vooraf mindervalidenparkeerplaatsen te reserveren. Voor mindervalide bezoekers willen we benadrukken dat parkeren niet gratis is, maar tegen het reguliere parkeertarief. Lees meer

Bekijk de plattegrond om te zien waar de parkeerterreinen liggen. 

Invalidentoiletten Jaarbeurs
In het Beatrixgebouw bevindt zich het invalidentoilet op de begane grond tegenover de garderobe, op de 2e etage en op de 4e etage. De sleutel kan je ophalen bij de receptie. 

Bij het Event & Exhibition Centre is in elke hal een invalidentoilet aanwezig. Daarnaast is er in de centrale hal bij Entree Oost naast de vijver ook een invalidentoilet. De invalidentoiletten zijn alleen geopend als er een evenement plaatsvindt. 

Bij KreaDoe geloven we in de kracht van inclusiviteit en het begrijpen van de verschillende behoeften van onze bezoekers. We zijn trots om via Koninklijke Jaarbeurs deel uit te maken van het Hidden Disabilities Sunflower netwerk, een wereldwijd initiatief dat zich inzet voor het herkennen en ondersteunen van mensen met verborgen handicaps.

Onze toewijding aan dit netwerk gaat verder dan alleen maar een sticker op de deur. Onze medewerkers hebben speciale training ontvangen om zich bewust te zijn van de uitdagingen waarmee mensen met verborgen handicaps te maken hebben. We begrijpen dat niet alle handicaps zichtbaar zijn, en we zijn vastbesloten om een gastvrije en ondersteunende omgeving te bieden voor iedereen die onze evenementen bezoekt.

Wat betekent dit voor jou als bezoeker? Het betekent dat je bij KreaDoe niet alleen de nieuwste creatieve trends en inspiratie zult vinden, maar ook een warm welkom en begrip voor je individuele behoeften. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en te zorgen voor een positieve ervaring, ongeacht welke uitdagingen je misschien hebt.

Alhoewel we héél gek op dieren zijn, is het alleen toegestaan je hulphond(en) mee te nemen naar KreaDoe.

De plattegrond is enkele weken voor KreaDoe bekend.

Download de Jaarbeurs app op je smartphone en vind hier handige informatie voor jouw bezoek aan KreaDoe! ? Vind routes op de plattegrond, doe mee aan leuke winacties en meer handige informatie. Download hier de app voor Android: Download hier de app voor iOS: Lukt het niet via de linkjes? Zoek dan via je app/playstore naar “Jaarbeurs”. Als je deze app download kom je er ook.

Wil je echt liever een papieren plattegrond? Dat is mogelijk. De plattegrond wordt gedrukt op duurzaam papier. We vragen hiervoor een bijdrage van €2,50.

Wij geloven in een wereld waarin we zorgvuldig met elkaar en onze omgeving omgaan. En daarin nemen we onze verantwoordelijkheid. Zowel aangaande onze maatschappelijke doelen, richting onze mensen als voor de wereld waarin we leven. Klimaatverandering is één van de meest urgente problemen in de wereld van vandaag en we zijn vastbesloten om hierin onze bijdrage te leveren.

Lees hier alles over de duurzame ambitie van Jaarbeurs

Ja, er is een prikkelarme ruimte aanwezig. Dit is een rustige plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de beurs en even tot rust kunt komen.

 

Tips voor wanneer je gevoelig bent voor prikkels:

  1. Draag een noise-cancelling koptelefoon om omgevingsgeluiden te verminderen.
  2. Kom aan het begin van de dag, of juist aan het einde van de middag. We verwachten dat vrijdag 19 april de rustigste dag wordt van het KreaDoe Lentefestival. Begin aan het einde van de hal in plaats van vooraan.
  3. Stippel je route van tevoren uit en bepaal wat je wilt doen.
  4. Plan pauzes in tussen activiteiten om overstimulatie te voorkomen.
  5. Draag comfortabele kleding en schoenen om fysieke ongemakken te minimaliseren.
  6. Neem regelmatig diepe ademhalingsoefeningen om te ontspannen en stress te verminderen.
  7. Zorg voor voldoende slaap en rust in de dagen voorafgaand aan de beurs.
  8. Wil je een workshop volgen? Reserveer deze dan van tevoren.
  9. Drink voldoende water.
  10. Wees niet bang om hulp te vragen of je behoeften kenbaar te maken aan het personeel van de beurs.

Bij KreaDoe geloven we in de kracht van inclusiviteit en het begrijpen van de verschillende behoeften van onze bezoekers. We zijn trots om via Koninklijke Jaarbeurs deel uit te maken van het Hidden Disabilities Sunflower netwerk, een wereldwijd initiatief dat zich inzet voor het herkennen en ondersteunen van mensen met verborgen handicaps.

Onze toewijding aan dit netwerk gaat verder dan alleen maar een sticker op de deur. Onze medewerkers hebben speciale training ontvangen om zich bewust te zijn van de uitdagingen waarmee mensen met verborgen handicaps te maken hebben. We begrijpen dat niet alle handicaps zichtbaar zijn, en we zijn vastbesloten om een gastvrije en ondersteunende omgeving te bieden voor iedereen die onze evenementen bezoekt.

Wat betekent dit voor jou als bezoeker?
Het betekent dat je bij KreaDoe niet alleen terecht kunt voor creatieve inspiratie, maar ook een warm welkom en begrip voor je individuele behoeften. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en te zorgen voor een positieve ervaring, ongeacht welke uitdagingen je misschien hebt.

Bij KreaDoe willen we dat iedereen zich welkom voelt en kan genieten van alles wat onze evenementen te bieden hebben. Samen met het Hidden Disabilities Sunflower netwerk streven we ernaar om een inclusieve gemeenschap te creëren, waar begrip en empathie centraal staan.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij KreaDoe en samen creatieve avonturen te beleven. Samen maken we het verschil en bouwen we aan een wereld waarin iedereen meetelt.

Ja, dit kan bij de EHBO-ruimte.

Let op: dit is net buiten het evenement. Haal een stempel bij de uitgang zodat je weer terug naar binnen kan. Daarnaast goed om te weten, er is geen koelkast beschikbaar, dus neem een eigen koeltas mee.

Tickets

Een ticket kun je kopen via de website van KreaDoe.

Heb je een ticket voor vrijdag gekocht? Dan kun je dit ticket niet omruilen naar zaterdag of zondag.

Heb je een zaterdag of zondag ticket gekocht? Dan heb je vrije keuze of je op zaterdag of zondag komt (let op: niet op vrijdag).

Heb je een early bird ticket gekocht? Dan kun je kiezen op welke dag je komt, vrijdag, zaterdag of zondag.

Restitutie is niet mogelijk.

Ja, dit kan! Heb je een combi-ticket voor het Lentefestival en KreaDoe najaar? Je kunt zelf kiezen op welke dag je langskomt.

Ja, je kunt je ticket bij de kassa van Jaarbeurs kopen. Let op: je kunt alleen met pin betalen bij onze kassa.

Tip: het is goedkoper om een ticket online te bestellen via kreadoe.nl/tickets. Hier ontvang je in de online voorverkoop 3 euro korting (t/m 18 april) en tijdens beurs ontvang je 1 euro korting (19 t/m 21 april) ten opzichte van de kassaprijs.

Houd de website in de gaten voor onze early bird tickets! Koop je ticket online in onze webshop om te profiteren van het meest voordelige tarief.

Heb heel even geduld het kan zijn dat er wat vertraging is opgelopen. Heb je ook al je spambox/ongewenste gecontroleerd?
Als je ticket hier niet in staat, neem dan contact op met onze Visitor Service via info@jaarbeurs.nl. Zij helpen je graag verder.