Wax on, Wax off: De kunst van kaarsen dippen

annefleur
09 mei 2023
2 min

Heb jij wel eens van kaarsen dippen gehoord? Of heb je dit zelfs wel eens gedaan? Kaarsen dippen is een eeuwenoude ambacht die vandaag de dag nog steeds populair is. Het dippen van kaarsen is een leuke en ontspannende activiteit die iedereen kan doen, jong en oud. In deze blog vertellen wij je alles over kaarsen dippen zodat jij hiermee aan de slag kunt gaan!

Wat is kaarsen dippen?
Maar, wat is kaarsen dippen? Kaarsen dippen is het proces van het dompelen van een lont in gesmolten kaarsvet. Door het dompelen bouw je laagjes op en hierdoor creëer je een kaars. Hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe dikker en sterker de kaars wordt. De techniek van het dippen is relatief eenvoudig, hierdoor kan je deze snel onder de knie krijgen.

Wat heb je allemaal nodig?
Dit is een eenvoudig lijstje; lont, kaarsvet en een dipcontainer. Je kunt de lont en het kaarsvet online kopen of bij een hobbywinkel. De dipcontainer kan van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals metaal of plastic, zolang het maar groot genoeg is om de volledige kaars in onder te dompelen.

Let’s go!
Na het verzamelen van alle benodigdheden, kan je beginnen met dippen. Verwarm het kaarsvet in een dipcontainer tot het volledig gesmolten is. Zorg ervoor dat de lont aan een stokje of touwtje bevestigd is, zodat je hem gemakkelijk in het kaarsvet kunt dippen. Hou je lont een paar seconden ondergedompeld en haal hem er dan langzaam uit. Laat het laagje kaarsvet volledig afkoelen voordat je aan de volgende laag begint. Blijf dit proces herhalen tot je tevreden bent met de dikte van de kaars!

Mix en Match
Experimenteer met verschillende kleuren en geuren om je eigen unieke kaarsen te creëren! Door het mixen en matchen maak jij jouw kaars helemaal eigen. Je kan bijvoorbeeld verschillende kleuren kaarsvet gebruiken om een regenboogkaars te maken, of geurende oliën toevoegen voor een heerlijke geur.

Praktische voordelen
Naast het feit dat kaarsen dippen een leuke hobby is, heeft het ook praktische voordelen. Zelfgemaakte kaarsen zijn niet alleen goedkoper dan gekochte kaarsen, ze zijn ook milieuvriendelijker omdat je geen kant-en-klaar verpakkingsmateriaal hoeft weg te gooien. Daarnaast kan je met het dippen van kaarsen precies de gewenste hoogte en dikte creëren voor je kaarsen.

Begin vandaag nog met dippen! Perfect voor je eigen huis óf als cadeautje voor vrienden en familie! Kom naar KreaDoe en ontdek meer over deze leuke hobby.

annefleur

Gerelateerde artikelen