Prikkelarme ruimtes

Op de beursvloer staan 4 prikkelarme huisjes. Dit zijn rustige afgesloten plekjes waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de beurs en even tot rust kunt komen.

10 tips voor wanneer je gevoelig bent voor prikkels:

  1. Draag een noise-cancelling koptelefoon om omgevingsgeluiden te verminderen.
  2. Kom aan het begin van de dag, of juist aan het einde van de middag. We verwachten dat vrijdag 19 april de rustigste dag wordt van het KreaDoe Lentefestival. Begin aan het einde van de hal in plaats van vooraan.
  3. Stippel je route van tevoren uit en bepaal wat je wilt doen.
  4. Plan pauzes in tussen activiteiten om overstimulatie te voorkomen.
  5. Draag comfortabele kleding en schoenen om fysieke ongemakken te minimaliseren.
  6. Neem regelmatig diepe ademhalingsoefeningen om te ontspannen en stress te verminderen.
  7. Zorg voor voldoende slaap en rust in de dagen voorafgaand aan de beurs.
  8. Wil je een workshop volgen? Reserveer deze dan van tevoren.
  9. Drink voldoende water.
  10. Wees niet bang om hulp te vragen of je behoeften kenbaar te maken aan het personeel van de beurs.

Hidden Disabilities Sunflower

Bij KreaDoe geloven we in de kracht van inclusiviteit en het begrijpen van de verschillende behoeften van onze bezoekers. We zijn trots om via Koninklijke Jaarbeurs deel uit te maken van het Hidden Disabilities Sunflower netwerk, een wereldwijd initiatief dat zich inzet voor het herkennen en ondersteunen van mensen met verborgen handicaps. Hidden Disabilities Sunflower zal met een stand aanwezig zijn op KreaDoe. Je kunt ze vinden naast de prikkelarme ruimtes.

Onze toewijding aan dit netwerk gaat verder dan alleen maar een sticker op de deur. Onze medewerkers hebben speciale training ontvangen om zich bewust te zijn van de uitdagingen waarmee mensen met verborgen handicaps te maken hebben. We begrijpen dat niet alle handicaps zichtbaar zijn, en we zijn vastbesloten om een gastvrije en ondersteunende omgeving te bieden voor iedereen die onze evenementen bezoekt.

Wat betekent dit voor jou als bezoeker?

Het betekent dat je bij KreaDoe niet alleen terecht kunt voor creatieve inspiratie, maar ook een warm welkom en begrip voor je individuele behoeften. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en te zorgen voor een positieve ervaring, ongeacht welke uitdagingen je misschien hebt.

Bij KreaDoe willen we dat iedereen zich welkom voelt en kan genieten van alles wat onze evenementen te bieden hebben. Samen met het Hidden Disabilities Sunflower netwerk streven we ernaar om een inclusieve gemeenschap te creëren, waar begrip en empathie centraal staan.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij KreaDoe en samen creatieve avonturen te beleven. Samen maken we het verschil en bouwen we aan een wereld waarin iedereen meetelt.