Explosie van creativiteit in elk huishouden!

We zijn benieuwd hoe het zit met de creativiteit in deze bijzondere tijd. Dus spreken we familie de Bonte via Skype over hun hobby’s. We spreken met Corina, moeder van een gezin met 3 jongens, die met haar man vanuit huis werkt en de jongens natuurlijk onderwijs op afstand volgen. Ze zijn echte knutselaars en gaan elk jaar naar KreaDoe, niet altijd met elkaar, Corina gaat ook vaak met een vriendin.

“Na weken thuis zitten met de kinderen door de coronacrisis is het tijd om een deel van het gewone leven weer op te pakken. Een fijn stukje van die coronaperiode is toch wel het samen zijn met onze familie. Het tijd hebben voor leuke knutselwerken die wij allemaal leuk vinden om te doen, maar nooit de tijd voor namen. En natuurlijk dan weer delen met opa en oma en zeker ook met vriendinnen. “

Wat hebben jullie zoal uitgeprobeerd?

“Nou best veel eigenlijk. We hebben klei gekocht, zijn gaan puzzelen, hebben gebakken, zoals volgens mij heel Nederland. Ik ben geen keukenprinses, dus dat levert nog al lachwekkende situaties op met donkere, of vieze cupcakes! We hebben ook veel gekleurd, mandala’s enzo, de jongens hebben hun Lego weer van zolder gehaald. Geklust in huis en wat leuke woonaccessoires gemaakt. “

“Je blijft jezelf toch een beetje uitdagen, zeker doordat we toch 8 weken met elkaar hebben door gebracht.  Je wilt dan eigenlijk steeds iets nieuws maar dat is natuurlijk niet te doen, je wilt graag dat in ieder geval een groot deel van ons gezin het leuk vind en dat ze lekker zelf aan de slag kunnen als je even wat anders moet doen, zoals werken, dat moet natuurlijk ook wel eens gebeuren.”

“Zoals de kinderen genoten van al onze knutsel uitdagingen zo genoten wij mee.  Zo kwamen wij via het internet en achteraf bedachten wij dat wij dit ook op KreaDoe hadden gezien, op de doe het zelf pakketten van Samstone, om thuis met speksteen te beeldhouwen. En vriendin van mij had deze ons als tip gegeven. “

“Wat een leuke verrassing was dat. Eigenlijk was het er op KreaDoe beurs nooit van gekomen om eens te kijken wat je allemaal kan met beeldhouwen voor thuis en eigenlijk geloofde ik er ook niet zo in, dat het makkelijk zou kunnen zijn. Wat een openbaring was dat! We hebben genoten en inmiddels zijn wij als gezin helemaal om omdat het zo leuk is voor ons allemaal. “

“Omdat wij in ons gezin met z’n vijven zijn, onze kinderen zijn 15, 12 en 7 ligt dat best uit elkaar en dat is dus best een uitdaging om iedereen en ook wij als ouders wat tevreden te stellen.

We hebben 2 pakketjes besteld via hun site en gekozen voor een dolfijn voor onze jongste en voor de middelste een dino, een t-rex en daarnaast hebben we wat losse dieren besteld, een uil, een olifant voor Jacco, mijn man en voor mij een torso van een vrouwtje.”

Hoe gaat dat, beeldhouwen thuis? Lukt dat een beetje?

“We hebben wat afgelachen aan tafel. Het gaat echt heel makkelijk en het zit er al snel leuk uit! Je krijgt in het pakketje een rasp en instructies via de site, dus we konden gelijk beginnen. We moesten doordat we twee raspen hadden natuurlijk wel even om een om werken maar zo konden wij de kinderen even helpen met opstarten. Ik moet eerlijk bekennen dat ze ons eigenlijk bijna niet nodig hadden, dus gingen wij aan het werk en de jongens lekker beeldhouwen!”

“We hebben op advies van de site wat foto’s opgezocht van onze dieren op google en deze even uitgeprint, dat werkt echt heel fijn, en zo kunnen de kinderen eigenlijk moeiteloos aan de slag.  De jongens hebben hard gelachen toen wij zelf aan de slag gingen, ze hadden inmiddels al best een handigheid er in, en wij moesten nog beginnen! De kinderen vonden het hilarisch!”

“Uiteindelijk zijn wij allemaal echt heel blij met onze resultaten! Het was super leuk om te doen, en omdat we nu wat gereedschap hebben, hebben we een paar weken geleden een doos met ruwe stenen gekocht. Ja, je moet de uitdaging toch aan gaan, en nog een set met gereedschap, zodat we niet meer hoeven te vechten om te gaan beeldhouwen.”

“Wat zo gaaf is, dat de jongens inmiddels best een dierentuin gemaakt hebben en zo leuk ook, wat beeldjes cadeau hebben gedaan. Zo hebben ze voor de deur bij opa en oma een theelichtje gezet die ze zelf hebben gemaakt. Ik heb zelf voor een lieve vriendin die het best moeilijk heeft deze tijd, een engel van speksteen gemaakt en die bij haar voor het raam gezet. Zo is het nog leuker om te spekstenen. Ik merk dat we er allemaal rustig van worden, en echt de tijd nemen. De jongens overleggen ook met elkaar wat ze nog kunnen verbeteren. “

Ondertussen laten de jongens op Skype hun hele voorraad dieren zien, alle andere creaties die ze hebben gemaakt. Ze hebben er duidelijk van genoten. Ze hebben nog wilde plannen voor wat allemaal nog willen maken.

Wat heeft deze tijd jullie gebracht?

“Vooral veel meer rust. Al waren de eerste weken echt heel stressvol. Maar gelukkig zijn de jongens best zelfstandig geworden en je ziet ze groeien, hoe vervellend deze tijd ook is, het geeft tijd en ruimte om weer even met het gezin bezig te zijn, even de buitenwereld daar te laten.

Van alles wat we deze bijzondere tijd gedaan hebben is beeldhouwen  toch echt wel een blijvertje geworden, een echte hobby kan ik wel zeggen. Het is heel ontspannen, geen eigenlijk veel minder zooi dat dat we hadden verwacht, en wat ze zeggen is dus echt waar, iedereen kan beeldhouwen!”

Wil je net als het gezin de Bonte graag beeldhouwen uitproberen?

Gebruik dan de code KREADOEISTOP2020 op de site wwww.samstone.nl Bestel zo’n gaaf doe het zelf pakket met €5,00 korting! Actie loopt van 14-05-2020 tot 14-06-2020